hur man väljer rätt allmänna practioner / primärvården läkare för dig

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-09-27
Sökandet att hitta en läkare börjar med att hitta rätt primärvårdsläkare. Kvinnor kan ofta välja mellan en OBGYN eller en allmänläkare. Vem du vill, det är bäst för en läkare att ha alla dina journaler och samordna dina medicinsk erfarenhet

Du behöver:
lista på läkare
. Remisser från vänner och andra läkare.
Tålamod för att hitta den.
rätt läkare.


1.
? Avgöra vad din försäkring Kräver
Försäkringsbolagen kräver ofta en primärvårdsläkare (PCP) som samordnar alla dina sjukvård. Se ditt försäkringsbolag att ta reda på om du är skyldig att ha en PCP eller så kan du själv hänvisa till andra läkare /specialister.

Oavsett, i dagens teknik rikt samhälle, är det värdefullt att ha en läkare samordna alla dina medicinska journaler och behov. I de flesta fall har detta överförts till en allmänläkare. De är ansvariga för de små saker som förkylning, influensa, öroninflammationer, etc. men kan också diagnostisera flera allvarliga medicinska problem och hänvisa dig till önskad specialister.

Jag använder både GP och en OBGYN som PCP . Men jag har den OBGYN fram alla mina skivor till min GP så att mina medicinska historia sitter ihop på ett ställe och kan samordnas av en läkare . Detta sparar tid och säkerställer att alla mina mediciner , är problemen etc. samordnas av en läkare .
2 .
? Skapa en lista på läkare
Första start med telefonboken . Jag vet , låter dumt , men det kan vara den perfekta platsen att hitta kliniker , kontor och läkare som praktiserar i önskad resa område . Du måste välja minst tre läkare du är intresserad av, gärna fler och i flera kliniker /kontor.

Jag föredrar allmänläkare som arbetar för kliniker eller kontor som har en promenad i klinik förknippade med dem. På detta sätt när din läkare inte är tillgänglig eller att du har en stundens ingivelse hälsoproblem, det finns ett sätt du kan ses snabbt och bekvämt. När allt läkare är människor också och kan inte vara tillgänglig 24 timmar om dygnet.
3.
? Kolla in listan On-Line
Det första du bör kontrollera är om läkarna på din lista är emot nya patienter. Ofta är det bara de nya läkarna till en klinik /kontor finns för att ta in nya patienter.

När du har bestämt vilken läkare ta nya patienter, de flesta kliniker /kontor ger en profil blad på varje deras läkare . Dessa plattor ger en bild av läkare, deras utbildning, deras erfarenhet, och tidigare arbetsgivare. Med denna information kan du trimma ofta din lista ner eller ens lägga till din lista.
4.
? Kolla in listan med vänner och bekanta
Innan jag talar med dina vänner och bekanta, göra en lista över saker som är viktiga för dig. Exempelvis jag som en läkare som skakar din hand när kommer in i rummet , införs sig till någon de inte känner i rummet , sätter sig , ser du direkt i ögonen när du talar till varandra , och fokuserar på dig . En riktig vinnare tar anteckningar på vad du säger eller skriver dem i ett datorsystem medan du pratar .

Nu ber flera vänner och bekanta om de har sett någon av läkarna på listan och vad de tyckte av dem . Människors åsikter som är värda sin vikt i guld . Oavsett negativa eller positiva dig mer information om läkarna .
5 .
? Prata med din nuvarande läkare
Om du för närvarande har en eller flera läkare , be dem om information om förteckningen över läkare du är intresserad av att se . De flesta läkare är bekanta med andra läkare i området och kan även ha arbetat med dem . Förvänta dig inte privat eller negativa kommentarer . Du är helt enkelt att se efter om din nuvarande läkare känner att du kommer vara kompatibla med de läkare på din lista .
6 .
? Intervju Din bästa val
kanske låter konstigt, men detta är ett mycket värdefullt verktyg när man väljer en läkare . De flesta kliniker och kontor kommer att inrätta kort intervju möten där du kan träffa läkaren , ställa några frågor och skaffa sig en helhetsbild . Jag brukar försöka att intervjua en eller två läkare från varje klinik eller på kontoret. Här är ett fall där man kan se dem i aktion , upptäcka huruvida de kan fokusera på dig, och avgöra om din personlighet är kompatibla . Oroa dig inte om du inte är kompatibla . Bättre att ta reda på nu än senare och de flesta läkare är inte illa . Vi förstår alla att vi fungerar bäst med vissa människor är bättre än andra .
7 .
? Välj din läkare
Nu när du har gjort din forskning , bör du ha en läkare som du gillar bäst . Ring ditt försäkringsbolag eller registrera ditt val av läkarna på nätet . Även om den inte krävs av ditt försäkringsbolag , kommer det att spara tid i det långa loppet att låta dem veta vilken läkare du ser .
8 .
? Specialister
I de flesta fall kommer din läkare veta vilken specialist de skulle vilja att ni ser eller om de kan hitta en för att hjälpa dig . Om du känner dig obekväm med din läkare första val , be dem om ytterligare specialister som du kan se . Än en gång processen fungerar mycket lik din sökning efter en GP . Men den här gången har du din egen läkares råd för att komma igång .
9 .
? Avslutande tankar
Förhoppningsvis träffade dig andra läkare på kliniken /kontoret du har valt och känner sig bekväma med att använda dem också . Detta är bekvämligheten med en multipel läkare klinik /kontor . Om din läkare inte är tillgänglig , det finns alltid en annan som du kan gå till vem som har alla dina uppgifter och kan arbeta med dig tills din läkare kommer tillbaka .

The American Medical Association ( AMA ) hemsida ( https : //extapps. ama-assn. org/doctorfinder/html/patient. jsp ) kan förse dig med en DoctorFinder för patienterna. Detta kommer att söka kommer att låta dig veta om din läkare är medlem i AMA och förse dig med lite grundläggande information om din läkare .


Previous:nothing Next:hur man skapar en sätesbjudning att vända

Relaterade artiklar


 • hur man rengör leksaker med en Clorox klorlösning
 • krav att anmäla sig till Medicare Part D
 • hur man förhindrar solbränna för rödhåriga
 • hur man kan bidra till att minska panikattacker
 • skolan matlåda idéer
 • hur man förlorar vikt snabbt på läktaren klubben
 • hur man kan stoppa armhåla lukt i dess spår
 • hur blöja själv
 • låg bröst känslighet problem
 • fysisk och kognitiv utveckling av småbarnsfostran
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com