tecken och symtom på den första trimestern av graviditeten

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-09-24
Den första trimestern av graviditeten ger många förändringar i det växande barnet . Till exempel utvecklar han fysiska egenskaper , till exempel ansiktsigenkänning struktur . Hans hjärtslag blir upptäckas med stetoskop . Mor- till- vara upplevelser också fysiska förändringar under denna tid . Hennes kropp ger signaler som tyder på att hon snart kan förvänta sig ett nytt tillskott till familjen .

missad tid

Enligt EarlyPregnancy. com , medan många skäl föreligger för att förklara en fördröjd tid , presenterar en missad tid ofta sig själv som det första tecknet på graviditet . När gravid börjar kroppen producera progesteron regelbundet. Icke-gravida kvinnor upplever en minskning av den kemiska, som orsakar menstruation. Oavsett om en kvinna försöker bli gravid, bör hon ta ett graviditetstest med en missad tid för att vara säker.

Graviditetsillamående

Även om en gemensam term för att beskriva känslor av illamående under de tidiga stadierna av graviditeten , "graviditetsillamående" inte inträffar bara under morgonen. Inte alla gravida kvinnor upplever detta symptom. Det är dock bara cirka 30 procent av gravida kvinnor skonas denna olyckliga symptom.

Att förvärra saken, många kvinnor märker också att de blir mycket känslig för lukter just nu. Lukter som aldrig störde dem förut, eller som kanske har även varit trevlig, kan nu få dem att känna illamående.

Svullen eller Ömma bröst

Graviditet meddelar idag att ömma bröst är normalt en av de första symptomen på graviditet. Bröst blir ofta förstorad, svullna, ömma och känsligare. De gupp kring bröstvårtorna, som kallas Montgomery körtlar, ofta bli mer märkbar.

Förändringar i avfallsutsläpp

En mycket vanligt tecken på tidig graviditet, inträffar frekvent urinering på grund av ökningen av blodcirkulationen och vätska bearbetning i kroppen. Dessa processer tillsammans med tryck på en kvinnas urinblåsa från en växande livmodern kan resultera i ett behov av att kissa oftare.

Ett annat symptom på tidig graviditet, resultat förstoppning från en avtagande matsmältningssystemet. Detta gör att tjocktarmen att absorbera mer vatten än vad det gjorde innan graviditeten.

Trötthet

Kvinnor i första trimestern av graviditeten ofta upplever trötthet. Förhöjda nivåer av progesteron kan orsaka extrem trötthet. Dessutom måste kvinnans kropp arbetar nu för att ge näring och skydda barnet, vilket ytterligare tär hennes energi nivå. Ofta huvudvärk, en annan vanligt tecken på graviditet kan också lägga till känslor av extrem trötthet.

Obehaglig smak

Många kvinnor märker en metall-liknande smak i munnen under första trimestern. Denna graviditet symptom kan bero på förändringar i hormonnivåer i kroppen. Östrogen får mycket av skulden för denna olyckliga bieffekt.

Previous:nothing Next:träningstips för stressade mammor

Relaterade artiklar


 • gastropharyngeal refluxsjukdom
 • digital mammografi vs analog mammografi
 • hur du tar bort mögel från kroppen naturligt
 • vad är en familj praktik läkare ?
 • vad är orsakerna till hängande öga?
 • hur man sparar pengar på sjukförsäkring, mediciner och recept
 • hur man kan förebygga bristningar alla naturligt
 • hur man väljer rätt hemtjänsten vatten leverans
 • hur man bestämmer när man ska gå till doktorn med en skada
 • hur man förebygger bröst ömhet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com