Hur sluta röka (och tips)

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-10-30
Att sluta röka kan vara en skrämmande uppgift för någon, speciellt någon som har gjort röka en del av sin dag till dag liv under många år. Människor som börjar röka gör det ofta av olika skäl. Det kan vara att de vill "vara cool" eller "passa in i mängden", eller kanske de letade efter ett sätt att lindra stress. Tonåringar börjar ibland röka av den enkla anledningen att de vill agera ut och skapa problem med sina föräldrar. Oavsett varför någon börjar röka, sluta är nödvändigt och viktigt att inte bara deras hälsa, men allas hälsa.
1 .
Leta efter en bra anledning att sluta . Om att ta hand om dig själv är inte tillräckligt , anser att ni också är skadliga och potentiellt dödande av människor runt omkring dig , inklusive dina barn , din make /maka eller partner , dina föräldrar och främlingar och medarbetare som råkar fastna i skottlinjen , så att säga av din tobaksrök . Rökning påverkar alla . Passiv rökning kan bli sjuk , orsaka en allergisk reaktion eller ens gett någon cancer . Det är verkligen så illa . Statistik och studier visar att även om du slutar röka , de kemikalier och gifter kvar på huden ( fingertopparna , ansikte , läppar ) , i håret och på de objekt du rökt runt i upp till 12 månader efter att du slutat . Dessa gifter är fortfarande "aktiv" och är fortfarande lika skadligt för individer som kommer i kontakt med dem som den dag cigaretten var rökt .
2 .
Hitta en annan typ av stress avlastningsflygplatser och sluta använda stressande situationer som en anledning att röka . Den Sanningen är att det aldrig kommer att bli en tid i någons liv när det inte finns någon stress . Allt är stressigt , inklusive relationer och familj, arbete och skola . Även att vara hemma är stressande ibland . Hitta din triggers och hitta ett annat sätt att fokusera din energi . Istället för att röka , gå en promenad eller dricka ett glas vatten . Hitta något att göra med händerna och munnen . Många människor tycker att det är bra att bära och penna eller en plast penna runt för att hålla i handen efter att de har slutat ge dem något att hålla i handen och placera mot sin mun .
3 .
Drick mycket vatten och fruktjuicer för åtminstone de första tre dagarna att sluta . Vissa människor tycker stark mat att man kan stoppa ett begär . Kom ihåg att sug kommer bara att pågå i tre till fem minuter , så att begäret att passera och hitta ett annat sätt att få din ångest ut . Titta in naturliga örter , såsom Lobelia och johannesört , om du har problem att sluta . Örter kan hjälpa dig att sova på natten , minska ångest och depression och bidra till att minska suget ( Lobelia ) .


Previous:nothing Next:hur man sätter dig i rätt att tänka att sluta röka

Relaterade artiklar


 • hur korrekt rena ett rum som har löss
 • hur man kan stoppa tredje skador rökning
 • hur man använder bambu träkol som renare hem luft
 • hur du justerar att arbeta nattskiftet
 • hur man kan strukturera och genomföra en sluta röka plan
 • luft och vatten renare
 • steg för lärande HLR
 • hur man kan utveckla utbildningen hemsjukvård
 • graviditet och höftproblem
 • hur man behandlar första och andra gradens brännskador
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com