Hur sova med lätthet och komfort

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-10-03
? Det handlar om tips, hur man sover bättre och för att höja komforten
1.
Inrätta en fix sömn rutin och hålla fast vid det. Välj en vanlig läggdags och inleda det med ett varmt bad. Undvik stressande nyheter och våldsamma filmer och lyssna på lugn musik istället. Om du måste gå upp under natten ska du inte slå på belysningen. Om du gör det kastar bort din inre klocka. Och försök aldrig att sova med kalla fötter.
Undvik att använda koffein, alkohol och socker, samt livsmedel som är kryddig eller mycket fett eller salt, särskilt på eftermiddagen och kvällen. Försök att eliminera förkylningsläkemedel och tobak. Stick med näringsämnen-rika livsmedel, inte äta någonting under minst två timmar före sänggående om du inte behöver ett protein mellanmål att ta itu med ett lågt blodsocker problem.
Vitaminer hjälper i omvandlingen av tryptofan till serotonin, så en bra B-komplex komplettera tillsammans med minst 200 mg C-vitamin är sömn försäkring. En kalcium /magnesium tillägg kan också vara effektiva för att koppla av spända muskler. Fågel, fisk, mjölkprodukter, ägg, bananer, fikon, ananas, nötter smör och tonfisk, för alla bra mat äter på kvällen.
2.
En kopp grönt te te är en lugnande sätt att avsluta dagen.
Förutom toning din kropp, motion är bra för ditt sinne. En promenad, en kör, ett träningspass på gymmet, hjälpa de alla lätta depression och förbättra sömnen. Men observera två-timmarsregeln genom att stanna fysisk aktivitet minst två timmar före sänggående.
Ta dig tid att lukta på blommorna . Försök läsa en dikt , lyssna på musik . Relax-du har förtjänat det . Du kommer att bli bara en nick från söta drömmar .
Om du är en av de miljontals människor som inte arbetar en typisk 9:00 till 5:00 affärer timme rutin , är du troligen slåss din naturliga sömn-vakna mönster . Sådana människor utför sina åligganden hela natten medan resten av världen sover . Sedan försöker sova under dagtid när alla andra är vaken .

Den mänskliga kroppen arbetar på en 24-timmars cykel för att vakna och sovande , sin inspiration från naturens cykel av ljus och mörker. Eftersom sömnighet träffar de flesta av oss mellan midnatt och 6 på morgonen, människor som arbetar under dessa timmar stör deras normala sömncykel och kan ha svårt att somna när de får hem.
3.

Följande tips kan hjälpa dig att förbereda dig för sömn:
i. Använd wraparound solglasögon om du kör hem i dagsljus.
ii. Be inte utföra bullriga hushållssysslor som att dammsuga eller köra diskmaskinen.
Iii. Unplug telefon.
Iv. Mörkare sovrum med gardiner eller persienner och installera mattor att absorbera ljud.
v. Använd öronskydd.
Vi. Slå på en fläkt eller någon annan vitt brus för att blockera ljud.

Håll dig till din sömn schema, även på helger.


Previous:nothing Next:hur du kategoriserar aktiviteter för talträning

Relaterade artiklar


 • hur arbetet med att förebygga hjärtsjukdom
 • Hur du ser att din armbåge problem är allvarliga
 • pediatriska hjärt hypertoni
 • hur bli gravid snabbt och säkert
 • hur man kan stoppa värmevallningar under klimakteriet
 • hur man får de högsta ORAC per ounce
 • Hur sova med lätthet och komfort
 • hur du gör ditt hus friskt igen efter sjukdom
 • mineralolja för barn
 • hur man ansöker om matkuponger i delstaten Arizona
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com