Vilka är de hälsorisker som en DECT 6,0 sladdlösa telefonen?

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-10-20
DECT 6. 0 är en ny standard för trådlösa telefoner. Fördelarna med DECT 6,0 under de senaste 2,4 GHz-teknik innehåller mindre störningar, bättre ljudkvalitet och utökat sortiment. Det finns dock några stora hälsorisker i samband med trådlösa telefoner, särskilt trådlösa telefoner som använder DECT 6,0 tekniken.

Strålning

En av de viktigaste hälsoriskerna med alla trådlösa telefoner, inklusive DECT 6,0 telefoner, är strålningen de släpper ut. Trådlösa telefoner använder mikrovågsstrålning att överföra ljudsignaler och tillbaka mellan basstationen och handenheten, och denna strålning kan innebära hälsorisker för personer som utsätts för det. Medan det finns inte mycket forskning som finns i ämnet, strålning som liknar den typ en DECT 6,0 telefon skulle orsaka har kopplats till kronisk trötthet och sömnproblem. Du kan undvika denna risk genom att hålla foten av telefonen borta från områden där du tillbringar en stor del av dagen, t. ex. i närheten av sängar och skrivbord.

hörselproblem

Som med alla ljudenheter, skruva upp volymen för högt kan leda till hörselproblem. Det bästa sättet att undvika denna risk är att hålla volymen så lågt som möjligt och att undvika vistas på telefonen under längre perioder, särskilt om det finns en hel del bakgrundsljud på någon sida som kräver att du vrida upp volymen. Totalt sett är dock denna hälsorisk ett mindre bekymmer i jämförelse med strålning.

Neck Pain

Eftersom hela syftet med en trådlös telefon är att frigöra dig så att du kan gå runt och göra andra saker samtidigt på telefon, många användare försöker vagga in telefonen mellan axeln och örat för att frigöra sina händer. Tyvärr bor i denna position under en längre tid kan orsaka smärta i nacke, så det är bäst att undvika det genom att hålla upp telefonen med handen eller med hjälp av en vila telefon axeln.

Previous:nothing Next:hur du ställer hälsa frågor

Relaterade artiklar


 • fysiska utveckling vuxna
 • billiga presenter för vårdhem invånare
 • mögelsporer och hälsa
 • effekterna av barometertrycket på graviditet
 • hur man gör en månatlig bröst
 • risker för medicinsk röntgen
 • NuvaRing problem
 • hur man ordnar för patientsäkerhet i hemmet
 • hur man minimerar risken att smittas av kirurgiska och andra infektioner samtidigt på sjukhus
 • hur man kan minska halsont smärta
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com