Vilka är funktionerna i ligament i skelett systemet ?

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-10-24
Det finns många typer av ligament i skelettet . Vissa förekommer i alla ryggradsdjur medan andra är specifika för däggdjur . Ligament syftar ofta till ett särskilt ändamål i kroppen , länka ben eller andra strukturer tillsammans, men några är bara rudimentära resterna av kroppsdelar som var nödvändiga i fosterutvecklingen , och har sedan dess blivit obehövliga . De typer av ligament är artikulära , peritonealdialys och foster kvarleva .

artikulära ligament

artikulära ligament , även känd som sant ledband , är den vanligaste typen av ligament i kroppen . De är gjorda av fibrös vävnad och de tjänar i kontakt benen . Dessa ligament är närvarande i varje gemensamt inom skelettet . De flesta av dessa ligamenten tjäna som enkla kontakter , vilket gör att formen på den anslutna ben och tillhörande muskler att bestämma riktning och rörlighet , men vissa av dem begränsa artikulationer eller hindra specifika rörelser .

Peritoneal ligament

hepatoduodenal ligament , breda ligament av livmodern och uppskjutande ligament i äggstockarna anses alla vara peritoneal ligament . Den första av dessa omger blodkärlen som leder från tolvfingertarmen till levern . Den andra , den breda ligament , ansluter livmodern till väggar och golv av bäckenet. Den uppskjutande ligament i äggstockarna sitter på breda ligament och bäckenet , innehåller äggstockarna blodkärl samt ovariellt plexus och lymfkärlen, och sträcker sig uppåt över iliaca fartyg .

Fostrets Remnant ligament

Det finns fyra foster-kvarleva ligament . Dessa är resterna av tubulära strukturer som fanns hos fostret . Den arteriella ligament var en gång en del av en shunt som förband lungartären och aorta bågen hos fostret , men inte tjänar något syfte i spädbarnsåldern eller längre . Resterna av navelsträngen ven , delar den runda ligament i levern , den vänstra delen av levern till mediala och laterala segment . Ofta en förlängning av arteriell ligament , det ligamentum venosum , vilar i den tvärgående spricka i levern . Den fjärde typen av dessa ligament , den mediala navelsträng ledband , tillhandahålla strukturen av den vuxna navelsträngsartären .

Previous:nothing Next:Vilka är orsakerna till inlärningssvårigheter ?

Relaterade artiklar


 • hur man kan utveckla utbildningen hemsjukvård
 • hemlagad klia remover
 • hur man använder bambu träkol som renare hem luft
 • trettioårsåldern och högt blodtryck
 • aktiviteter att göra med Homebound pensionärer
 • öra lukt & klåda i ett barn
 • Vad är visuella motorik ?
 • mineraloljan förstoppning hos småbarn
 • hur du väljer en barnmorska hemförlossning
 • graviditet och triglycerider
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com