användningsområden för natriumacetat

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-10-17
Natriumacetat-natriumsaltet från ättiksyra-är ett billigt kemikalie som vanligtvis används för en mängd olika industriella applikationer. Även känd under sitt systematiska namn , natrium ethanoate , natriumacetat lätt kan produceras i laboratorium genom att reagera ättiksyra ( vinäger) med natriumkarbonat , natriumbikarbonat eller natriumhydroxid . Natriumacetat spelar viktiga roller inom textilproduktion , medicinsk industri , livsmedel , kosmetika tillverkningsindustrin och en rad andra industriella processer.

Textilindustrimuseet

Natriumacetat användas som en buffert agent i garvning att generera en snabbare , jämnare solbränna . Natriumacetat också användas i textilier att förbättra hållbarhet tyger , neutralisera svavelsyran avfallsflöden vid textilproduktion och som betningsmedel att fixa färgämnen på tyger .

Medicinsk Industri

återanvändbara värmedynor görs med natriumacetattrihydrat . Slå på en värmedyna orsakar natriumacetattrihydrat (som är inne i värmedynan ) att genomgå en obligation -bildande process av kristallisation som är exoterm och producerar värme . Den kristallbildning är reversibel , vilket gör värmedynor kan återanvändas på obestämd tid .

Natriumacetat också läggas till formler för diuretikum slemlösande och systemisk alkalizers och torka blandningar för njurdialys .

Livsmedel Natriumacetat vanligen används som konserveringsmedel i livsmedel under märket natriumdiacetat . Natriumacetat ibland också används för att smaksätta salt och vinäger chips --- i stället för att använda faktiska salt och ättika --- eller som " smakförstärkare " hos fjäderfä och nötköttsprodukter.

Industrial Applications

Natriumacetat kombination med ättiksyra används ofta som en buffert i industriella-nivå biokemiska tillämpningar för att bibehålla konstant pH under reaktioner . Till exempel använder oljeindustrin natriumacetat som buffert vid utvinning av råolja , och kosmetikaindustrin använder det som buffert under tillverkning av många personlig vård föremål, även tvål .

Previous:nothing Next:ivh på ett tidigt födda barn

Relaterade artiklar


 • låg bröst känslighet problem
 • Hur konvertera miles träningscykel till steg
 • hur man ska behandla akne i alla åldrar
 • hur du kan förbättra ditt immunförsvar för att undvika sjukdom
 • hur de ska hålla sig vaken under dagen
 • graviditet och ta bort blyfärg
 • tecken och symtom på ägglossning och graviditet
 • är det normalt för ett barn att ha illaluktande gas?
 • hur man kan utveckla utbildningen hemsjukvård
 • tecken på ett barn i fattigdom
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com