biverkningar av en skorpion sting

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-10-14
Scorpions är läskigt öken varelser som pack kraftfulla vapen på deras kroppar . Effekterna av en skorpion sting varierar beroende på vilken typ av skorpionen . Effekterna kan vara lindriga , såsom mindre irritation , eller mer allvarliga och även livshotande . Effekterna av sting beror också på hur mycket gift injicerades .

en skorpion kan kontrollera mängden gift som flyter ut och oavsiktliga svider är vanligtvis inte lika dödlig som en avsiktlig sting . Om en skorpion känner sig hotad kommer han att montera och sting dig , men om du trampar på en skorpion , han är inte förberedda och kommer endast något sting dig eftersom han inte var fullt beredda att skjuta till hans gift . Det finns tusentals arter av skorpion och bara några är farliga . Oavsett är det alltid bäst att få sjukvård .

rodnad och svullnad

En liten skorpion sting kan ge rodnad , svullnad och domningar . Smärtsam svullnad och feber kan också hända . De domningar och stickningar kan ta flera dagar . För att vara på den säkra sidan, dess alltid bäst att träffa en läkare särskilt om du inte vet vilken typ av skorpion stack dig. Detta är avgörande för om ett litet barn var stucken.

Tillfällig förlamning

En annan bieffekt av en skorpion STING är tillfällig förlamning där personen var stucken. Så om en skorpionstick din hand förlorar du funktionen på din lem tills effekterna av sting avklinga. En vuxen bör gradvis återfå känslan inom några dagar, och medicinsk behandling kan behövas.

Död

Den mest dödliga typen av skorpionen är Leiurus quinquestriatus. Denna skorpion är dödlig på grund av styrkan av sitt gift. Denna skorpion kan leda till döden för små barn eller äldre vuxna. Det är sällsynt att en skorpion leder till döden för en frisk vuxen. Skorpioner i Buthidae familj har också varit ansvarig för ett par dödsfall i hela världen. Den Arizona bark skorpionen är också mycket farligt.

Previous:nothing Next:tecken och symtom på graviditet i 1: a månaden

Relaterade artiklar


 • vad är orsakerna till variationen i fasteblodsockernivåer ?
 • hand om elever med astma i skolan
 • moderskap - ledighet lagar i Arkansas
 • hur man hanterar en tidigare rutin för en bättre dag
 • hur man kan främja hälsosamt långt som åldrande
 • är det normalt för ett barn att ha illaluktande gas?
 • Hur får man en 30 minuters promenad i det dagliga
 • öra veck & hjärtsjukdom
 • Hur sluta röka utan att vara ett nervvrak
 • Hur man väljer en Assisted levande samhälle
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com