blåsljud och mitralisklaffstenos problemet hos barn

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-10-26
Mitralisklaffstenos framfall är ett mycket vanligt hjärtfel , och även om den kan orsaka symtom som kan vara skrämmande exempel bröstsmärtor , är det sällan allvarligt . I själva verket är många gånger problemet upptäcktes inte förrän i vuxen ålder eftersom det inte finns några märkbara symptom . Ett sätt MVP kan upptäckas när den förorsakar ett sorl , eller ett extra klick i den normala hjärtslag , eller en whooshing ljud när du lyssnar med stetoskop

Funktion

mitralisklaffstenos ligger mellan vänster kammare och vänster förmak i hjärtat och hjälper till att kontrollera blodflödet mellan dem . Broschyrer, som fungerar som en slags svängdörrar , swing stängas för att förhindra ett återflöde av blod till vänster kammare . När flygblad inte ordentligt stängd , mitralis-insufficiens, eller återflödet av blod , inträffar . Vanligtvis inte utgöra något problem, men om det finns en betydande läckage , kommer en sorl höras .

Betydelse

I de flesta fall kommer mitralisklaffstenos framfall och hjärta blåsljud kräver inte någon behandling , och kommer att orsaka få, om några , symptom . För det lilla antalet barn som behöver behandling , består det oftast av läkemedel som kommer att behövas för att avhjälpa symtom . I sällsynta fall kan operation behövas . Så för de flesta fall , mitralisklaffstenos framfall och blåsljud hjärta inte kommer att orsaka några verkliga svårigheter eller påverkan ett barns liv på ett betydande sätt .

Identifiering

mitralisklaffstenos framfall är vanligen upptäcks när ett sorl hörs under en fysisk undersökning när läkaren lyssnar på hjärtat med stetoskop . Kommer dock att sorlet från en mitralisklaffstenos framfall inte alltid vara närvarande och kan missa lätt under en tentamen . Om barnet är med bröstsmärtor eller andra symtom , kan ett ekokardiogram göras för att kontrollera hjärtat . Det här testet använder ljudvågor för att skapa en bild av ditt barns hjärta . Andra tester som kan göras med en lungröntgen och ett EKG som registrerar hjärtats elektriska aktivitet.

Effekter

Symtom på MVP inkluderar hjärta mumlar , hjärtklappning , andfåddhet , yrsel , hosta , trötthet , ångest , migrän , smärtor i bröstet. De flesta tiden inga symptom kommer att uppmärksammas, med undantag för blåsljud vid undersökning. Komplikationer från mitralisklaffstenos framfall inkluderar arytmi, eller onormala rytmer hjärta och infektioner i mitralisklaffstenos, eller endokardit. Båda dessa komplikationer är behandlingsbara, och inte förväntas ske inom de flesta patienter.

Behandling

mitralisklaffstenos framfall och blåsljud hjärta sällsynta fall orsaka allvarliga att symptom att kräva behandling, men om behandling krävs, oftast är det medicin för att hjälpa kontrollera hur hårt hjärtat slår, och om arytmi är ett problem, kommer medicinering ordineras för att kontrollera hjärtats rytm. Mycket sällan kommer kirurgi anges för ett barn med mitralisklaffstenos framfall och blåsljud hjärta, att reparera en mitralisklaffstenos som läcker mycket dåligt.

Previous:nothing Next:teen klimakteriet

Relaterade artiklar


 • hur man använder bambu träkol som renare hem luft
 • recept kontakter som ändrar mörka ögonfärger
 • pediatriska hjärt hypertoni
 • hand om elever med astma i skolan
 • hur man håller upptagen när du försöker sluta röka
 • hur ta hand om en döende äldre
 • gör ett hysterosalpingogram ont
 • jacuzzi & graviditet
 • hygien spel för barn
 • HLR & första hjälpen för barn och spädbarn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com