graviditet och ta bort blyfärg

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-10-14
Hus blyhaltig färg var vanligt i bruk förrän den amerikanska Environmental Protection Agency ( EPA ) förbjudna att använda på 1970-talet . En gravid kvinna är klokt att undvika problem med projekt som involverar avlägsnandet av blybaserad färg . Det är ohälsosamt för henne liksom för det växande fostret

Du behöver : .
Överföring styrelsen

Kontakt

Alla hem byggda före 1978 kan innehålla bly-baserad färger . Fram till dess förbud , bostads-och kommersiella projekt byggnad som används blybaserad färg . Du hittar den på antingen yttre eller inre väggar samt fönsterrutor . Antika möbler är en annan sätt att komma i kontakt med bly .

Risker

Bly exponering under graviditet är en hälsorisk, inte bara till dig, mor , men också för ditt ofödda barn . Exponering kan orsaka många komplikationer under graviditeten och efter förlossningen. Under graviditeten kan höga halter av bly i kroppen orsaka högt blodtryck och öka chanserna för missfall , för tidigt född och även fortfarande födseln . Efter förlossningen kan barnet drabbas av låg födelsevikt , försenad utveckling , hörselskador och mental retardation.

Intag

Ostört väggarna målade med blyfärg endast utgör en liten risk . Men när störd , fint damm släpps ut i luften och kan inandas eller förtärs . Denna damm är så liten att den inte kan uppfattas av det mänskliga ögat och är nästan omöjligt att undvika . Bly kan störas av slipning eller någon typ av friktion , inbegripet att öppna ett fönster målade med blybaserad färg . Också vara misstänksamma om alla antika möbler du vill Refinish för förskolan . Låt någon inte gravid klara av jobbet . Ett annat sätt att inhalera bly är genom att bränna trä som innehåller bly färg . Det rök från den brinnande är en hälsofara .

Överföring till foster

När en gravid kvinna andas in eller suger bly , det färdas i hennes blodomlopp , sedan övergår till moderkakan där den stannar i barnets ben och organ . Tidigare bly exponering även kan påverka en graviditet eftersom det kan bo i en kvinnas ben för år . När en graviditet inträffar , kommer kroppen att dra mineraler ut ur benen för att hålla mamma friska . Dessa uttag kan släppa leder tillbaks in i blodomloppet och kan överföra till barnet .

borttagning

Försök aldrig att ta bort bly och färg själv . Hyr en EPA-certifierad yrkesman som är medveten om alla de säkerhetsåtgärder som behövs för att garantera en säker och föroreningar gratis borttagning . Om du är gravid medan en avlägsnandet äger rum, ska du lämna platsen innan den är klar och alla hälsorisker har bli av med.

Previous:nothing Next:hur man kan övervaka vitala hemma med hommed

Relaterade artiklar


 • hur man kan minska ankelsvullnad
 • Det är lätt blåmärken i samband med klimakteriet ?
 • hur man får hjälp för ätstörningar
 • tecken och symptom på en graviditet
 • hur man vet vad vitaminer ska jag ta
 • hur man kan bli av med pormaskar och acne
 • digital mammografi vs analog mammografi
 • hur du döljer hälsosam mat så att din familj kommer att äta den
 • hur man förhindrar solbränna för rödhåriga
 • perimenopausal testosteron
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com