hälsoeffekter från att andas lukt katt urin

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-10-19
Cat urin innehåller ammoniak som blir starkare ju längre den sitter . Ammoniak i flytande form på höga nivåer kan vara ganska frätande . Mest katt urin inte innehåller tillräckligt med ammoniak för att orsaka allvarliga hälsoproblem , ibland , men om den är tillräckligt koncentrerad , kanske för att det har suttit för länge i lådan eller trängt in i golvet, kan det orsaka obehagliga fysiska symtom

Varför katt urin är farlig

Cat urin är mycket koncentrerad , så en liten mängd kan lukta väldigt starkt . Torkade katt urin blir kristalliserad , som orsakar stark lukt . Generellt , friska människor inte riskerar genom att lukta på den . Men om lukt är särskilt starkt och koncentrationen är särskilt hög , kan vissa människor har negativa fysiska symptom som följd .

Många människor lider av allergier katt tror att deras husdjur päls är orsaken till deras lidande . Detta behöver inte nödvändigtvis vara sant . Människor med allergier har överkänslig immunförsvar , som får dem att vara allergisk mot en rad olika saker . Ofta är katt-urin den skyldige

Symtom på en katt-urin Allergi

Symtom på en katt allergi hosta och pipande andning . nässelutslag eller utslag på bröstet eller ansikte , röda , irriterade ögon och en rinnande , kliande eller täppt näsa och nysningar . Allergier åt sidan, kan alltför katt urin kan också orsaka andra obehagliga fysiska effekter, t. ex. huvudvärk, yrsel , halsont , yrsel , illamående och kräkningar .

allvarliga sjukdomar Bidrog till exponering för ammoniak

De som utsätts för starkt koncentrerad katt urin ammoniak eller utsätts för det under en längre tid , är mottagliga för att utveckla allvarliga sjukdomar och skador såsom bronkit eller lunginflammation , brinner för att luft-och lungsjukdom . I extremt svåra situationer kan människor upplever kvävning ( suffocation. )

andas in ammoniak irriterar luftvägarna , vilket ofta gör det svårt att andas . Hosta upp slem är ofta ett symptom på en luftvägsinfektion. Barn löper större risk att utveckla symtom och sjukdomar på grund av att deras kropp vikt är lägre än vuxna .

Förhindra katt urin lukt och exponering

Se lådorna är inte i mattor i syfte att förhindra ammoniak från att sippra in mattor och kristalliserande . Det är också viktigt att tömma kattlådor minst en gång om dagen och omedelbart städa katt urin från en katt som har sprutas eller av någon annan anledning smutsiga golvet. Placera en liner kattlåda i din katts kattlådan kan bidra till att minimera spill medan tömma kullen. Använda tall eller cederträ sågspån som din katts kull kan vara till hjälp eftersom både träslag --- tall i synnerhet --- absorbera vätska och neutralisera ammoniak.

Om din katts urin regelbundet luktar starkt ammoniak kan det vara ett tecken på att han har en urinvägsinfektion och kan behöva se en veterinär.

kattlådan Underhåll

Det är viktigt att tömma kattlådor minst en gång om dagen och städa upp katt urin från en katt som har sprutas eller av någon annan anledning smutsiga golvet omedelbart. Placera en liner kattlåda i din katts kattlådan kan bidra till att minimera spill medan tömma kullen. Använda tall eller cederträ sågspån som din katts kull kan vara till hjälp, eftersom båda typerna av trä-furu i synnerhet -. Absorbera vätska och neutraliserar ammoniak

Hur Clean Up katt urin

Om möjligt, torka området med en trasa eller pappershandduk. Blot, inte gnugga det område som du kan sprida urinen runt. En blandning av hett vatten, peroxid och bakpulver kan arbeta för att få ut urinen. Ättika utspädd till 20 till 25 procent med vatten kan också få ut det.

Använd aldrig en ammoniak-rengöringsmedel för att rensa upp katt-urin. Det kan reagera med ammoniak i katt-urin och göra problemet värre. Doften kommer också att katten tillbaka till samma plats för att kissa igen.

Previous:nothing Next:pension centrum förmåner

Relaterade artiklar


 • hur du kategoriserar aktiviteter för talträning
 • Hur du kalibrerar ett blodtrycksmanschetten
 • effekterna av svampen
 • Vilka vanliga skelettet skador ?
 • sinus ballong stent hos barn
 • recept kontakter som ändrar mörka ögonfärger
 • hur lätt sätta i kontaktlinser
 • hur man får regelbundna menstruationer
 • Hur man väljer en diet för en äldre person
 • faktorer som orsakar pollen variationer
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com