hur du ställer hälsa frågor

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-10-20
De flesta läkare och sjuksköterskor strävar efter att erbjuda högsta möjliga vård , men vård av god kvalitet är ett lagarbete . Ni har en lika viktig roll för att säkerställa att du får bästa möjliga vård . Enligt byrån för Vårdvetenskap och kvaliteten på US Department of Health och Human Services , prata med din läkare , bygga starka relationer och , viktigast , att ställa frågor hjälper dig att få bättre och mer omfattande vård . När frågar hälsa frågor vänd både öppna och precisa frågor för att få grundlig och konkreta svar .

Du behöver :
patientjournalen
. Penna.
Papper .


1 .
Ställ öppna frågor . Om inte nödvändigt , undvika ja -och nej och andra slutna frågor . Svar på öppna frågor tenderar att bli längre , omfattande och beskrivande . Därför kommer din läkare svar hjälper dig att bättre förstå ditt tillstånd och behandlingsalternativ. Den nationella patientsäkerhet Foundation rekommenderar att du ber hälsa frågor , såsom " Vad behöver jag göra ? " och " Varför är det viktigt för mig att göra detta ? "
2 .
ge bakgrundsinformation . Berätta för din läkare om din sjukdomshistoria , mediciner , allergier och symptom . Om han är en ny läkare , få kopior av relevanta journaler från din tidigare läkare . Ju mer bakgrundsinformation din nya läkare har , desto mer troligt att han är att göra en korrekt diagnos .
3 .
vara så noggrann som möjligt när du beskriver dina symtom . Använd anatomiska vokabulär , såsom Shin, käke , eller bäcken , för att beskriva exakt var problemet finns . Istället för vaga fraser , som " länge "eller " inte så lång , " använda numeriska perioder, t. ex. tre dagar eller en månad , för att beskriva hur länge symtomen kvarstår . Beskriv eventuella färger och ljud i samband med dina symtom .
4 .
Ställ följdfrågor . Om du inte förstår ett svar eller vill ha mer information , ställa en följdfråga . Uppföljning frågor visar att du är en aktiv och en av deltagarna och lyssnare , samt goda kunskaper lyssna behövs för att bygga starka läkare och patient relationer .

tips och varningar


 • Överväga att ta anteckningar som läkaren svar din hälsa frågor . Att ta in en betrodd vuxen till ett medicinskt utnämningen kan vara till hjälp för dem som är äldre eller funktionshindrade , som den andra personen kan skriva anteckningar .


 • Previous:nothing Next:hur man skapar en webbplats för utstationering familj medicinska meddelanden

  Relaterade artiklar


 • skunk spray effekter på människan
 • hur man kan identifiera och förhindra missbruk äldre
 • vad som finns innanför ett vattenfilter?
 • hur man bestämmer när man ska gå till doktorn med en skada
 • hur man rengör uppstoppade djur efter att någon är sjuk
 • kliniska analys av urea
 • hur ta reda på ditt barns förfallodagen själv
 • hur man kan minska ankelsvullnad
 • stark lukt i urinen när man är gravid
 • hur man skapar en sätesbjudning att vända
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com