hur man skriver en framgångsrik brev dla överklagande

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-10-28
Tyvärr är många sårbara funktionshindrade personer i Storbritannien som ansöker om invalidpension ( DLA ) få sina ansökningar minskat och nekas de fördelar som de behöver för att klara .

Efter att själv drabbas av det här med mitt barn och skriva en framgångsrika DLA Vädjandebrev , slog det mig att dela min erfarenhet och förklara hur jag gjorde det , kan hjälpa andra att övervinna sina svårigheter ansökan .

här artikeln beskrivs hur man skriver en framgångsrik DLA Vädjandebrev och vad information som du behöver för att vinna din DLA överklagande .

Du behöver :
Skriftligt ditt tillstånd och den effekt det har på ditt liv
. .
Möjligheten att skriva en detaljerad , koncisa och välskrivna DLA Vädjandebrev .
.
Papper.
Penna.
Kuvert.
Frimärken .


1 .
invalidpension ( DLA ) är en förmån som betalas till personer med funktionshinder. Människor som har rätt till DLA är bland de mest utsatta i samhället . Tyvärr har alltför många ansökningar om DLA nekas och det är nödvändigt att skriva ett DLA överklagande brev.

DLA består av två delar . En vård komponent för personlig vård och en rörlighet komponent för att få hjälp att ta sig runt . Du kan ha rätt till en eller båda av dessa komponenter , och beroende på graden av ditt funktionshinder , så får du en av tre (vård) skattesatser eller 2 ( rörlighet ) priser .

DLA delas ut av Institutionen för arbete och pensioner (DWP ) och beslut fattas på grundval av kriterierna i " Beslutsfattare Guide " (DMG ) . Det första steget du måste ta för att skriva en framgångsrik DLA Överklagande skrivelse är att få en kopia av eller få tillgång till DMG .
2 .
DMG är en lista över kriterier som ansöker om DLA måste uppfylla . Om du inte uppfyller kriterierna i DMG , kommer ditt krav att nekas och ett överklagande DLA brev kommer att bli nödvändiga .

Forskning delar av DMG som gäller för dig och skriv ner de kriterier som DMG säger att du måste uppfylla . Detta är grunden för din DLA överklagande brev eftersom det visar att du uppfyller de kriterier som välter beslutet att neka din ansökan .
3 .
Beroende på vad din funktionsnedsättning är , du kommer att behöva bevis till stöd för ditt fall . Din DLA Vädjandebrev kommer inte bara att i detalj behöva ange hur du uppfyller kriterierna , kommer du också att bevisa det med medicinska eller andra skriftliga handlingar.

Om du inte har medicinska rapporter eller läkare rapporter för att stödja ditt fall måste du skaffa några . Ett sätt att göra detta är att begära en bedömning från din lokala socialtjänsten avdelning , är en annan att be om en kopia av din journal från någon läkare eller sjuksköterska som behandlar dig .
4 .

I fråga om ett överklagande DLA brev på uppdrag av ett barn , särskilt barn med Austism spektrum störningar , erhålla kopior av rapporter från pedagogiska psykolog , tal och språk terapeuter , arbetsterapeuter, etc. Bifoga alla dessa rapporter med din DLA överklagande brev och ange i den skrivelse som DMG kriterier varje rapport stöder .
5 .
När du skriver ditt DLA överklagande brev , håll dig till fakta och göra din punkt snabbt och koncist . Eventuella klagomål eller personlig ångest om din förnekelse är onödiga och kommer att göra någonting för din DLA överklagande .

Du ska tydligt ange vilka kriterier är , varför du uppfyller kriterierna och vilka bevis du har bifogat för att stödja det här. Ett exempel är följande :

DMG Kriterier Antal 12. 345 sägs det. . . och jag tror jag uppfyller dessa kriterier eftersom . . . . Detta framgår i den bifogade rapporten från . . . . .

Hålla din DLA överklagande brev till den punkt kommer att visa att DWP beslutsfattaren att du har gjort dina läxor , du uppfyller kriterierna och att du kan bevisa det.

Tips och varningar


 • framgångsrikt tilltalande ett beslut för DLA beror på dina omständigheter och i vilken grad man uppfyller de fastställda kriterierna . Det finns ingen garanti att du har rätt .


 • Previous:nothing Next:hur man kan bota nedre baksidan smärta rätt

  Relaterade artiklar


 • hur du justerar att arbeta nattskiftet
 • livsmedel för att förbättra kvinnans immunsystem
 • Skillnaden mellan Yasmin och Yaz preventivmedel
 • hur man ordnar för patientsäkerhet i hemmet
 • hur komma i form för seniorer
 • biverkningar av jordnötssmör salmonella
 • hur man kan minska fetma hos barn
 • hur man ner i vikt genom dessa enkla saker
 • Hur själv försäkrade medicinska planer arbete?
 • hur man hittar en kiropraktor i Colorado
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com