hur ta hand om en döende äldre

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-10-16
Den ofta oroande ämne som handlar om uttjänta vårdbehov uppmärksamhet för dem vars nära och kära eller patienter blir allt äldre och närmar sig döden. Både du och den äldre behov av att fastställa vilka åtgärder att vidta och hur man ska hantera den tunga ämnet döden. Kom bara ihåg att under hela processen för att dö, den äldre behöver någon att trösta henne i en tid som ofta kan vara skrämmande och förvirrande genom att hålla sin omgivning stabil och fredlig
1.
Bestäm var du vill placera den äldre att få mesta möjliga försäkran om att hon kommer att dö så bekvämt som möjligt. Den mest tillfredsställande platser inkluderar den äldre hem, där hon kan känna sig lugna i sin egen omgivning. Men äldre kan behöva mer tillsyn än vad som kan ges i sitt hem, så hon kan behöva transporteras till ett hospice eller sjukhem. Kom bara ihåg att oavsett var hon bor mot slutet av sitt liv att hon kommer att behöva vissa besök från dem hon älskar, samt en mysig atmosfär som håller henne lugn.
2.
Ta hand om den äldre fysiskt så att han lider så lite som möjligt mot slutet. Håll hans recept fyllda och se till att han får regelbundna läkarbesök. Om den äldre bor i sitt hem och du inte är hälso-och sjukvårdspersonal, bör du överväga att anlita en sjuksköterska hemsjukvård att komma och kolla på äldre och bada honom. Kontakta läkare om den äldre har svårt att andas, kan inte längre gå på toaletten i över en dag, eller kräks eller hostar upp blod flera gånger om dagen. Se till att han känner sig bekväm med vem kommer i hans hem , som du vill att han ska känna sig trygga och säkra under hans sista dagar .
3 .
Prata med den äldre och hålla honom sällskap när han känner för det . Som HealthInAging. org antyder människor varierar i hur många människor de vill umgås med på en dag för dag i slutet av sitt liv . Om äldre ber att få bli lämnad ensam , ge honom utrymme . Om han verkar ensam eller upprörd , ge honom tröst och distraktion han behöver genom att prata med honom om vad han vill diskutera . Var försiktig när driftning ämnet döden som detta kan leda den äldre att bli rädd eller arg. Låt honom ta upp ämnet till dig, istället. När detta händer, låt den äldre diskutera hans känslor eller övertygelser. Undvik att tvinga din andliga åsikter om honom. Om den äldre önskar, möjliggöra en andlig ledare som han väljer att besöka och diskutera vad som är på den äldre sinne.
4.
Försök att fortsatt optimistiska under hela processen som du enkelt kan få sopas upp i sorg och negativa känslor. Precis som den äldre kan behöva diskutera döden med dig, bör du gärna prata om dina känslor med en annan person. Ge dig själv tid att vara ensam, och kom ihåg att du inte ska känna skuld för detta.


Previous:nothing Next:Vilka är fördelarna med lanolin?

Relaterade artiklar


 • hur man utnyttjar stödgrupper för att sluta röka
 • hur de ska hålla sig vaken under dagen
 • hur man använder en glidande överföring styrelse
 • hur du gör din egen viral ansiktsmasker
 • hur bysten bebisen vikt
 • hur man kan minska halsont smärta
 • 3M nexcare bandage information
 • proteas tekniker
 • Vad är en automatisk extern defibrillator ?
 • hur spara mer pengar på receptbelagda läkemedel
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com