risker för medicinsk röntgen

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-10-18
Enligt Mayo Clinic, patienter genomgå röntgen förfaranden, vilket innebär syftar en stråle av strålning i kroppen, för skador som ett brutet ben, för att upptäcka cancer eller andra interna sjukdomar, för att avgöra maginnehållet av patienter som har svalt icke-lättsmält poster, och undersöka andra buken sjukdomar. Även röntgen är viktiga för att diagnostisera problem, de kommer också med en känsla av rädsla för deras delaktighet vid allvarliga sjukdomar och fosterskador. Från mindre hud frågor till komplikationer med fostrets celler utveckling , röntgen har ett antal risker som patienter ska förstå .

Graviditet

Gravida kvinnor är ofta begränsade från att få röntgen eller täcks av ett tjockt , skyddande bly förkläde som hindrar strålarna från att tränga in buken . Röntgenstrålning , som mäts i REMS (även känd som millirem , mrem och mrad ) distribuera strålning in i kroppen . Strålning kan störa celltillväxt . Celler " mest aktiva växtperioden är under fosterutvecklingen . En gravid kvinnas rem högsta är 0,5 REMS eller 500 millirems, vilket motsvarar cirka 10 röntgenstrålar. De flesta gravida kvinnor inte får någonstans i närheten av att många röntgenbilder. Kvinnor som besöka tandläkaren regelbundet kan vara säker på att dentala röntgen verkar på en tredjedel styrkan i vanliga röntgenbilder och är mindre farliga för fostret. Enligt Mayo Clinic, har gravida kvinnor som kan behöva en röntgenbild av buken uppmuntras att begära ett ultraljud i stället, eftersom detta förfarande inte innebär strålning.

Cancer

Enligt läkarna Lounge, kan röntgen vara ansvarig för ett av 1000 fall av cancer i Amerika. Röntgen ger den största källan till människors-made strålning. Även om en enda röntgenbild kan verka som ett enkelt förfarande kan strålning översätta till en otrolig skillnad: ett enda lägre GI x-ray, exempelvis avger samma mängd strålning en patient skulle uppleva på två år av solljus. En tandläkare x-ray, ett förfarande som vissa människor få två gånger om året, ger motsvarande en vecka av typiska solljus. Patienter som genomgår CAT scans få en ännu högre dos av strålning . Studier som utförs av läkare Lounge visar att 0,9 procent , eller 5. 600 fall av cancer , i USA ha orsakats av effekten av röntgenstrålning.

hudskador

röntgenstrålar resa fotoner i huden , skapa små sprickor och tårar när de kommer in i kroppen . Detta kan orsaka problem med hudens vävnader , skapa rodnad eller sår . Denna biverkan är sällsynt och de flesta patienter har symtomlindring nästan omedelbart. Läkare kan ordinera krämer och antibiotika för att hjälpa patienter återhämta sig från eventuella dessa effekter .

Previous:nothing Next:hur man avgifta från radonexponering

Relaterade artiklar


 • sinus ballong stent hos barn
 • georgia sjukvård fullmakt
 • bakterier som finns i badrum
 • hur gå ner i vikt under vintersäsongen
 • hur man gör en sallad gourmet lax på en budget
 • säkerhetsfrågor med narkos på barn under 7
 • användningar av ett stetoskop
 • hur du kan hjälpa dina äldre sova på natten, så du kan också
 • instruktioner för hur man rengör en bricka elefant öra
 • öra lukt & klåda i ett barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com