tecken och symptom på en graviditet

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-10-06
med en bebis förändringar inte bara hur du tar hand om dig själv, men också din inställning till en karriär och ditt hem . Läkare vet att det finns särskilda tecken och symtom som följer med graviditeten . Att veta vad dessa tecken och symtom gör det mycket mer troligt att du kan minska stressen , själv analysera ditt tillstånd och få bra mödravård .

Blödning

Enligt American Graviditet Association ( APA) , vissa kvinnor har blödningar en vecka eller två efter befruktningen. Detta kallas implantation blödning . Implantation spotting åtföljs ibland med kramper , och även om det är oftast mycket ljust ( som spotting ) kan det vara tungt nog att likna en vanlig period . Dessa två faktorer kan göra det svårt att skilja mellan en off-schema menstruationscykeln och sann uppfattning . Denna blödning händer när det befruktade ägget Burrows in i sitt nya hem i din livmoder .

missad tid

En missad tid är en av de tidigaste tecknen på graviditet . Normalt , enligt Women's Health , när du inte är värd ett befruktat ägg , bodar din kropp naturligt de celler som bygger upp den mjuka , näringsrika slemhinnan i livmodern . När du föreställa , är detta foder behövas för att mildra ägget och ge det en chans att växa . Om du är gravid , missar du alltså din normala menstruationscykel. APA medveten om att vissa kvinnor upplever några blödningar även under graviditeten , men det är oftast mycket ljust . Om du verkligen gravid , enligt Baby önskar , du normalt inte behöver oroa om inte blödningen åtföljs av ryggont eller svår kramp , eller om blödningen är extremt tungt och kommer inte att sluta .

Illamående

Läkarna tror att illamående under graviditeten är ett resultat av den extrema hormonella förändringar. Också kallas graviditetsillamående kan illamående under graviditeten uppstår under någon tid på dygnet . Vissa kvinnor har illamående så allvarliga att de har svårt att hålla vätskor och någon mat ner . Illamående denna svåra behov läkarvård , men vissa enstaka kräkningar samt ökad känslighet för lukter är helt normalt (mer än hälften har erfarenhet av dessa frågor , enligt APA ) .

Trötthet

Att göra en bebis är mycket hårt arbete . Det tar en hel del energi att ta itu med det växande fostret. Således hänvisas ett symtom på graviditet av APA är ökad trötthet . Du kanske upptäcker att du dör för ett tupplur i mitten av dagen , eller att din normala sömnen verkar inte lämna dig utvilad längre . Detta bör hanteras genom att lyssna på din kropp och få mer vila , snarare än att försöka pumpa upp dig för dagen med doser av koffein eller andra stimulantia .

ömhet i brösten

Under graviditeten brösten försöka förbereda sig för arbetet med att vårda de nya baby . De svälla som mjölkgångarna och omgivande vävnad får mer blod och bli mer aktiva . Som ett resultat , kan dina bröst värk eller vara känsliga för beröring . Enligt Parenting. com , klädd i en bekväm , stödjande behå med lösa skjortor , liksom sova på rygg , kan hjälpa .

Previous:nothing Next:Vad är en automatisk extern defibrillator ?

Relaterade artiklar


 • hur man vet vad vitaminer ska jag ta
 • hur kan man få en oberoende barn
 • skunk spray effekter på människan
 • typer av makar missbruk
 • hur man vara säker när du använder nagellack under graviditet
 • hur man ansöker om Medicaid för gravida mödrar i al
 • hur man undviker halsfluss
 • hur man framkallar djup sömn
 • tecken och symtom på framåt utomkvedshavandeskap
 • hur man arbetar med dina barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com