tecken och symtom på framåt utomkvedshavandeskap

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-10-01

Du behöver :
kall kompress
. Bröstpump .
Sport-BH .
Salvia te .
Amningsinlägg .

I vissa fall kan en befruktat ägg implantat utanför livmodern , t. ex. i närheten av livmoderhalsen . Kids Health rapporterar att så många som 95 procent av dessa fall hända med implantation i äggledaren . Detta felplacering av det befruktade ägget är varför sådana graviditeter kallas " ektopisk "eller " på sin plats . " Ektopisk graviditet kan vara livshotande , så du bör veta vad tecknen är om du försöker bli gravid.

Blödning

Blödning normalt inträffar när ett befruktat ägg hålor i den mjuka vävnaden i livmodern . Denna blödning är oftast knappt märkbart , men vissa kvinnor har tillräckligt blödningen att tror att de är menstruation . Med ett utomkvedshavandeskap , implantation blödning fortfarande kan förekomma , men ägget brukar Burrows i vävnaden i äggstockarna eller äggledare . Det blod som resulterar färdas ner i livmodern via äggledaren , så du kanske inte kan avgöra om blodet är från livmodern eller inte . En ledtråd enligt Baby och graviditet är att blodet kan vara mörkare i färgen ( närmare brun ), eftersom det tar längre tid för blodet att åka hela vägen ner i röret . Om blödningen inträffar visas det oftast en till två veckor efter befruktningen. Blödning kan också förekomma som barnet växer och sträcker den omgivande vävnaden . Enligt Baby Center , kan detta resultera i yrsel och svimning från lågt blodtryck Om blödningen inte slutar.

Hormone Frågor

Enligt husläkare, får ektopisk graviditet symptom efterlikna de tecken på en normal graviditet , såsom illamående . Även om vissa kvinnor inte når hormonnivåer är tillräckligt hög med ett utomkvedshavandeskap att känna illamående , andra gör det. Det illamående kan uppträda när som helst på dygnet . Du kan också uppleva andra graviditet symptom relaterade till hormonförändringar , som ömma bröst och trötthet .

Smärta

Om ett ägg implantat utanför livmodern , finns utrymme för tillväxt saknas . Detta stoppar inte fostret från att växa , men kommer att fortsätta att utvecklas så länge de näringsämnen som erhålls är tillräckliga . Enligt Barn hälsa, som fostret växer , kommer det att sträcka alla vävnader som omger den och kan även brista i äggledaren . Eftersom detta händer , kan du känna smärta i buken, särskilt på ena sidan . Baby Center har hävdat att obehag kan öka när du deltar i verksamheten , hosta eller använda toaletten. Både barn hälsa och Baby Center hävdar att om du har smärta som strålar upp till axeln , är detta ett tecken på att graviditeten har resulterat i bristning och att blod är irriterande nerver . En bristning alltid kräver omedelbar läkarvård .

Shock

När ett utomkvedshavandeskap har spruckit , kan du uppleva symtom på chock . Enligt Baby Center , dessa inkluderar klibbig hud , snabb puls , yrsel eller svimning och visas blek . Om du har något av dessa symtom, ska du ringa 911 .

Previous:nothing Next:Skillnaden mellan Yasmin och Yaz preventivmedel

Relaterade artiklar


 • bakterier som finns i badrum
 • hur man väljer säkerhet sängens
 • konsekvenser av alkoholism
 • snabbaste sättet att rengöra lungorna
 • hur sluta doppa
 • neonatal hypertoni
 • hur man rengör leksaker med en Clorox klorlösning
 • Hur får man en shapelier rumpa
 • hur man ner i vikt genom dessa enkla saker
 • tecken och symtom på graviditet inom de första dagarna
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com