teen klimakteriet

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-10-25
Klimakteriet är en normal, naturlig del av åldrandet för alla kvinnor. Den är märkt ha inträffat när en kvinna har gått 12 månader i följd utan en menstruation och visar upphörande av fertilitet. För de flesta amerikanska kvinnor klimakteriet inträffar i början av 50-talet. När det inträffar före en kvinna når hennes 40-årsdag, är det kallas för tidig menopaus. Det är ytterst sällsynt att klimakteriet ske under tonåren

Funktion

Kvinnor föds med ca 2 miljoner folliklar. Vid tiden en flicka når puberteten, ca 300. 000 av dessa folliklar kvar. Eftersom folliklar mognar blir de äggceller som publiceras under ägglossning. Om ägget inte befruktas, sker den naturliga menstruationscykeln. Inte alla folliklarna kommer mogna till äggceller, och en gång en kvinna: s utbud av äggceller är uttömd klimakteriet sätter i vilket markerar slutet på hennes fertilitet. Kvinnor i tonåren är det osannolikt att uttömma sitt utbud av äggcellerna , men kan ändå uppleva Prematur ovarial svikt ( POF ) .

Betydelse

POF inträffar när en kvinna under 40 år förlorar äggstockarnas funktion , vilket kan allvarligt försämra hennes förmåga att bli gravid . Enligt Medline Plus , som används POF att kallas för tidig menopaus , men även om de två villkoren har liknande symptom det finns en viktig skillnad . Under tidig menopaus en kvinna har inga fler folliklar som får mogna till äggceller . En kvinna med POF kan fortfarande ha folliklar , men på grund av några dysfunktion inte släppa en äggcell varje månad .

Tidsplan

Enligt American Association Graviditet är klimakteriet anses normal som helst efter 40 års ålder , och de flesta kvinnor upplever klimakteriet vid ca 51 års ålder . Kvinnor som upplever sann klimakteriet före 40 års ålder anses ha haft tidig menopaus . Den amerikanska Graviditet Association konstaterar vidare att POF kan inträffa när som helst mellan början av puberteten och 40 års ålder och drabbar cirka 1 procent av kvinnorna i åldern 30 och 39 år . Ungefär en av 1000 kvinnor mellan åldrarna 15 och 29 års erfarenhet POF . Medelåldern när POF är diagnosen är 27 år .

Överväganden

naturlig menopaus är oftast resultatet av det normala åldrandet , vilket gör det extremt ovanligt bland tonåringar. Andra faktorer som kan resultera i tonåren klimakteriet omfattar kirurgiskt eller kemiskt menopaus . En komplett hysterektomi där båda äggstockarna opereras bort kommer att avskaffa alla folliklar och omedelbart resultera i klimakteriet . Enligt Home Health UK , kan vissa former av livmoderhalscancer behandlas med strålbehandling eller kemoterapi som kan förstöra patienterna folliklar , vilket resulterade i klimakteriet .

Varning

symptom på tidig menopaus och POF är ganska lika och kan inkluderar oregelbundna menstruationer , värmevallningar , irritabilitet , nattliga svettningar och torrhet i slidan . Dessa symtom är inte normalt att tonårsflickor och kan tyda på en allvarlig bakomliggande orsak. Tonårsflickor som upplever dessa symtom bör rådgöra med sin vårdgivare när det gäller diagnos och behandling.

Previous:nothing Next:vad är det mänskliga ögat består av?

Relaterade artiklar


 • hur man borsta barnets tänder
 • hur man rengör Maui Jim solglasögon
 • effekterna av barometertrycket på graviditet
 • tecken och symtom på graviditet medan preventivmedel
 • hur du justerar att arbeta nattskiftet
 • Hur du kalibrerar ett blodtrycksmanschetten
 • hur du ökar minne makt
 • vad är orsakerna till hängande öga?
 • nackdelarna med anti - reflex beläggning på glasögon
 • vad är det mänskliga ögat består av?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com