Barnmorska information

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-11-03
Sjuksköterska barnmorskor är högt utbildade vårdpersonal som ger vård till kvinnor under graviditet och förlossning. Enligt GentleBirth. org deltog barnmorskor omkring 4 procent av födslar i USA under 2009. I de europeiska länderna deltog barnmorskor cirka 75 procent av alla födslar. Medan förlossningsläkare och andra läkare också vård för kvinnor under graviditet och förlossning, sjuksköterska barnmorskor brukar göra saker lite annorlunda

filosofi Född

Sjuksköterska barnmorskor kan skilja sig något i deras personliga filosofier födelseort , men i allmänhet barnmorskor inför förlossningen som en normal , naturlig process och inte som en medicinsk händelse . De uppmuntrar kvinnor att aktivt delta i sin egen vård och i födelse sina barn . De stödjer kvinnor i föder naturligt , även om de också ge medicin för smärtlindring och andra medicinska åtgärder när det behövs .

Tjänster

Sjuksköterska barnmorskor ger väl kvinna vård , t. ex. rutinmässig gynekologisk tentor . De ger familjeplanering, som att skriva ut preventivmedel . De ger mödravård och nyblivna mammor. Sjuksköterska barnmorskor deltar födslar i hemmen , på sjukhus och förlossningarna centers . De bara bryr sig för kvinnor under okomplicerade graviditeter och hänvisa komplicerade fall till förlossningsläkare eller andra specialister. De går bara okomplicerade födslar och hänvisa komplicerade fall till specialister , liksom . Sjuksköterska barnmorskor kan inte utföra kejsarsnitt och endast närvara vaginala födslar .

Utbildning

Sjuksköterska barnmorskorna sjuksköterskor med minst en kandidatexamen i omvårdnad ( BSN ) . Vissa har magisterexamen i omvårdnad ( MSN ) . Efter att ha avslutat en ammande grad , sjuksköterska barnmorskor sedan gå vidare för att slutföra en utbildning till barnmorska vid en godkänd högskola eller universitet.

Licensiering

Sjuksköterska barnmorska sjuksköterskor med licens i den stat där de praktiken . De måste också klara ett nationellt prov som erbjuds av den amerikanska Barnmorskeprogrammet Certification Board . Vissa stater tillåter icke-sjuksköterska barnmorskor som inte har certifiering för att öva. Reglering av icke-sjuksköterska barnmorskor varierar mycket från land till land.

Säkerhet

Enligt en studie utförd av Peter F. Schlenzka på Stanford University , deltog resultat för låg risk födslar av barnmorskor likna utfall för låg risk födslar där läkare . Inget tyder på att förlossning är säkrare för mödrar och barn under uppsyn av läkare , såvida inte komplikationer uppstår att barnmorskorna inte är utrustade för att hantera (i så fall barnmorskor bör hänvisa mammor till en specialist ) . Schlenzka hittat något bättre resultat för låg risk kvinna som födde utanför sjukhus.

Previous:nothing Next:Hälsa & problem med urinblåsan

Relaterade artiklar


 • georgia sjukvård fullmakt
 • hur man ska bekämpa sko lukt
 • presenter för män med cancer
 • är det normalt för ett barn att ha illaluktande gas?
 • vad är vanliga och oregelbunden menscykel?
 • hur man kan hjälpa en kvävande baby barn
 • hur man arbetar med dina barn
 • saker du kan göra för hjärt-motion
 • hur man kan bli av huvudvärk smärta
 • hur man tar hand om en äldre anhörig
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com