Hur man avgör om du ska ringa ditt barns läkare

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-11-06
Som mor till en 2 år gammal och en 5 månader gammal , jag är alltför bekanta med denna fråga . Det är extremt svårt att inte rusa till barnläkaren varje gång ditt barn spikar även en liten temperatur . Men blir det mycket nedslående när du tar ditt barn till läkarmottagningen, utsätta honom eller henne till andra sjuka barn , och lämna med ett recept på Tylenol . Låt oss inte glömma räkningen du får med posten för det råd! Följande riktlinjer och tips hjälper dig att göra denna viktiga dom ringer när du sparar tid , pengar och viktigast av allt , ditt förnuft .

Du behöver:
Termometer


1
Först bestämmer vilken är den bästa vägen att ta ditt barns temperatur. . . Om ditt barn är mindre än 3 månader gamla, använda rektala metod eftersom det är den mest korrekta. En del föräldrar föredrar att använda en örontermometer, men inte gör detta med en baby 3 månader eller yngre, eftersom hans eller hennes hörselgångar är för smala. Du kan ta en temperatur under armhålan, men reservera denna metod för barn över 3 månaders ålder också. Vänta med att ta en muntlig behandling när barnet är minst 4 år gamla.
2.
Nu när du vet ditt barns temperatur, använda sin ålder för att avgöra om hans temperaturen är onormalt hög.

* Mindre än 3 månader gamla 100,4 ° F eller högre
* 3-6 månader gammal-101A ° F eller högre
* Över 6 månader gammal 103a ° F eller högre
3.
Det sista steget är att observera ditt barn och leta efter andra tecken på att ditt barn kan vara sjuka. Den andra viktiga indikator på om ditt barn är sjukt är hans eller hennes beteende. Är ditt barn ovilliga att äta? Är han eller hon blek? Är ditt barn slö? Är han eller hon onormalt kinkig? Om du svarar ja på någon av dessa frågor, då det kan finnas ett underliggande problem lurar. Andra tecken på sjukdom inkluderar kräkningar, diarré, en raspiga hosta och andningssvårigheter trots användning av en nässugen . Du vill också uppmärksam på tecken på ont i öronen , såsom rycka på öronen eller färgade utsläpp som kommer från öronen . Dessa kan vara tecken på att ditt barn har en öroninfektion. Varje form av utslag på ditt barns kropp skulle kunna tyda på sjukdom , liksom , och du bör meddela läkaren .

tips och varningar


 • Efter att ha tagit allt detta råd hänsyn till , kom ihåg att du är den bästa domaren om huruvida ditt barn är sjukt . När allt annat misslyckas , använd alltid mottot , "Bättre att vara säker än ledsen . " Därför , om du fortfarande osäker på om ditt barn är sjukt , kontakta läkare . Om inte annat så kommer du att återfå din sinnesfrid .


 • Previous:nothing Next:Hur man avgör om ditt barn är sjukt

  Relaterade artiklar


 • effekterna av långsiktiga värmevallningar på kvinnor
 • pediatriska hjärt hypertoni
 • hur man kan bidra till att minska panikattacker
 • Hur sluta röka med din läkares hjälp
 • tolnaftate & graviditet
 • hand om elever med astma i skolan
 • hur man använder mina amerikanska löpband på 220 volt
 • hur man behandlar en limpistol bränna
 • hur man tips att lämna in en stämningsansökan asbest
 • hur man memorialize en kär
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com