Vad är ozon filtrerat vatten ?

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-11-03
Ozon vattenrening är en process som renar vatten genom att utrota toxiner . Ozon filtrerat vatten är säkra och hälsosamma och fria från bekämpningsmedel , svampar, virus , organiskt material och andra föroreningar. Det ozon som används i processen är effektivare än klor för att avlägsna skadliga ämnen från vattnet . Ozon vattenrening är godkända av FDA och är den mest effektiva metoden för att eliminera toxiner i vatten . Mer än 90 procent av världens behandlat vatten, inklusive buteljerat vatten är ozon filtreras .

Ozon Egenskaper

Ozon är en mycket kraftfull antioxidant som eliminerar organiska ämnen i vatten genom att göra det inaktivt . Processen är den mest använda vattenrening systemet i världen på grund av ozon överlägsna förmåga att neutralisera biologiska hot i vatten . Ozon filtrerar också och tar bort metaller som mangan , svavel och järn från vatten genom att oxidera dem .

Fördelar

Ozon är effektivare än klor att eliminera alla spår av smak och lukt från vattnet , främst eftersom ozon sig inte har några karakteristiska smak eller lukt . Ett av de viktigaste fördelarna med ozon vattenrening är att det inte finns några starka kemikalier delaktiga i processen , inga konstgjorda ämnen tillsätts ozon , vilket innebär att vattnet inte utsätts för främmande material. Ozon är en naturligt förekommande ämne bestående av syre , och vid rening av vatten , återgår den till syre och lämnar inga spår .

Program

Förutom befria vatten av biologiska föroreningar , kontrollerar ozon även ansamling av insättningar i hushålls -och industriella rörledningar och passager vatten . När inlåning sätta sig på grunderna av rör , är den volym vatten kan transporteras av strukturen minskas . Ozon bidrar inte bara genom att förhindra uppbyggnaden av insättningar och möjliggöra obehindrat-förbättrar även vattenkvaliteten. Vissa företag använder även ozon för att rena vatten i simbassänger , eftersom ozonet inte har många av de negativa effekterna av klor

molekylstruktur

Den kemiska sammansättningen av ozon molekyl består av tre syreatomer-. två av atomerna är bundna tätt ihop medan det tredje atomen är svagt fäst molekylen . När ozon molekyl är i vatten , den tredje ( svagt-hålls) atom överföringar och binder till biologiskt skadedjur som bakterier och virus. Denna fastsättning gör att skadedjur att oxidera och bli dödad .

ozongenerator

I en ozon vattenreningssystem , producerar en ozongenerator molekyler av ozon för filtreringen . Inne i generatorn , ultraviolett ( UV) lampor med hög intensitet simulera solens UV- strålar , som är involverade i den naturliga produktionen av ozon i atmosfären . Vissa syremolekyler i UV kammaren omvandlas till ozon när tryckluft pressas genom ozongenerator . Ozon kan också framställas genom kemisk och elektrolytisk reaktioner hos vissa purifiers .

reningsprocessen

Den producerade ozon löper genom en diffusor , vilket skapar bubblor . Ozonet genomdränkt bubblor , och ozon-rika bubblor är sedan blandas med vatten i reningstankar . I vatten, separerar ozon svaga syreatom från sin molekylen och fäster allt biologiskt material i vatten . När denna oxidation process sker , är det pest omedelbart omvandlas till ett ofarligt ämne , vilket ger rent dricksvatten. Ozon filtrerat vatten är säker för människors konsumtion , och är fri från skadedjur som protozoer , svampar och bakterier .

Previous:nothing Next:glödhet öron & klimakteriet

Relaterade artiklar


 • hur man får fast abs
 • hur man får snabb lindring med illamående rättsmedel
 • hur man skall bedöma övergrepp mot äldre
 • hur man lär sig de 12 kranialnerver
 • öra lukt & klåda i ett barn
 • hur man förebygger bröst ömhet
 • leverfunktion i klimakteriet
 • hur du har bra bröst hälsa
 • hand om elever med astma i skolan
 • hur man kan bli av ett blåmärke snabb
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com