Vilka är fördelarna med lägre cholesteral?

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-11-29
Kolesterol, fettämnet i den yttre beklädnad av celler, är det viktigt att kontrollera för en god hjärthälsa. Enligt läkarna på Medicinenet kommer kolesterol från två källor, kostintag och lever produktion. Både en familjehistoria av högt kolesterol och en kost som innehåller mer än mättade fetter bidrar till höga kolesterolvärden. När läkare talar om fördelarna av att sänka kolesterol, talar de om att sänka LDL, det "onda" kolesterolet. Enligt Mayo Clinic , det bästa sättet att sänka kolesterolvärdet är genom en sund livsstil som innebär att hålla en hälsosam kost , inte röka , utöva minst 30 minuter de flesta dagarna i veckan , undvika alltför alkohol och hantera stress . Statiner kan också vara effektiva på att sänka kolesterol . .

minskad risk för åderförkalkning

Höga halter av LDL deposition klumpar av kolesterol , som kallas plack i artärerna . Detta tillstånd kallas åderförkalkning och det minskar blodflödet genom artärer . HDL är det goda kolesterolet. Det hjälper till att förhindra åderförkalkning genom att avlägsna dåligt kolesterol från celler kärlväggarna och skicka dem vidare genom levern för bortskaffande. Tanken är att ha höga nivåer av HDL och låga nivåer av plack som skapar LDL för att sänka risken eller ateroskleros.

Minskad risk för hjärtinfarkt

Att sänka kolesterolet resulterar i att minska risken för hjärtinfarkt. I forskning rapporteras av National Institutes of Health Heart Blod och Lung Institute, bland 4. 000 patienter, minskade de som fick kolesterolsänkande statiner deras totala kolesterol läsning med 25 procent och LDL-kolesterol med 35 procent. Statinen koncern med sänkt kolesterol hade 42 procent färre dödsfall i hjärtsjukdom än kontrollgruppen. Chanserna för en icke-fatal hjärtinfarkt minskade med 37 procent. I en annan studie tog patienter med normala kolesterolnivåer en statin drog, och risken att få en hjärtattack var minska med 25 procent.

Minskad risk för stroke

Sänka kolesterol minskar också risken för en stroke. I en stroke, lider en del av hjärnan från begränsat blodflöde eller läckage av blod till hjärnan. Som en följd av stroke tappar ibland vissa hjärnfunktionen eller uppleva några förlamning . I den forskning som rapporterats av Hjärt Blod och Lung Institute , försökspersonerna som fick statiner hade en lägre förekomst av stroke .

Previous:nothing Next:bedömning och akut vård av sår

Relaterade artiklar


 • hur arbetet med att förebygga hjärtsjukdom
 • farorna med sent klimakterium
 • träningstips för stressade mammor
 • natriumbikarbonat under graviditeten
 • hur man utnyttjar stödgrupper för att sluta röka
 • hur man öppnar en acl brace
 • hur man behandlar en perforerad trumhinna
 • Vilka är kostnaderna för hemtjänst kontra hemvård ?
 • anatomi av utsöndringsorganen systemet
 • hur man håller åldrandet borta
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com