barn och sura uppstötningar

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-11-12
Reflux är ett medicinskt tillstånd som orsakar innehållet i magsäcken för att gå tillbaka upp i matstrupen . Ringen som ansluter matstrupen och magsäcken kallas esofagus sphincter , vilket öppnar för att tillåta mat i magen . När den öppnar och låter maten tillbaka till matstrupen kallas gastroesofageal reflux , eller GERD , för korta

gastroesofageal reflux hos spädbarn

Spädbarn har ofta problem med reflux , på grund av en esofagus sphincter som fortfarande kan utveckla och stärka . Enligt Reflux. org , i en " Översikt över Pediatric Reflux och GERD , " barn som kämpar med detta tillstånd: spotta upp ofta , och innehållet är mer än den typiska barnet rapa , spotta upp mer än en timme efter att ha ätit ; är irriterad Och kan agera som de är i smärta eller kolik , vaknar ofta på grund av episoder av reflux , har dålig andedräkt . eller erfarenhet dålig viktökning

GERD hos äldre barn och tonåringar

Som barn blir äldre , många växer ifrån reflux , men för vissa kan det fortsätta . Äldre barn som fortfarande har problem med GERD kan ha symtom som kräkningar , ont i halsen , viktminskning , smärta vid sväljning, lunginflammation , väsande och andningsproblem och halsbränna . Behandla reflux kan vara lättare för äldre barn som kan verbalisera symptom och problem .

Hur Läkare Diagnos reflux?

Enligt National matsmältningssjukdomar information clearingorganisationer , i " 411 om pediatriska Acid Reflux och GERD , " Det finns flera sätt läkarna diagnostisera GERD hos spädbarn och äldre barn . Det första alternativet är en barium x -ray . Vid detta förfarande patienten dricker barium , kommer och sedan ha en röntgenbild gjort i matstrupe och magsäck . Läkare kommer att kunna se hur dricka reagerar i magen , och om de har möjlighet att bevittna någon reflux . Ett annat diagnostiskt verktyg är ofta som en mjölk scan. I detta test ett barn dricker en vätska som kommer att visas på en röntgenbild, och en serie bilder är tagna för att se hur mjölken går genom magen. Testet avgör om det finns någon reflux, och i så fall, om någon av reflux når barnets lungor.

En tredje, mer ingrepp är endoskopi. Vid detta förfarande är barnet lugnande preparat, och en liten flexibel slang med en kamera skickas ner i matstrupen och magsäcken att titta på eventuella skador. Vävnadsprover tas ofta för att se nivån av syra skador på magsäcken. Slutligen kan läkarna diagnostisera reflux hjälp av en pH-sond. En pH-probe är en liten tråd som skickas ner näsan i botten av matstrupen. Sensorer på sonden reda på hur mycket syra som säkerhetskopieras i matstrupen under en 24-timmarsperiod.

Komplikationer av GERD

Hos barn har reflux typiskt mindre symptom, men i allvarliga fall mer allvarliga komplikationer kan observeras. Enligt KidsHealth, i "gastroesofageal reflux," barn kan ha problem med: urholkats tandemaljen, andningsproblem om maginnehållet når lungorna, näsa eller luftstrupe, esofagit, vilket är en irriterad matstrupe, esofagus blödning, och ärrvävnad i matstrupen.

Behandling av sura uppstötningar

Det finns många tips för att lindra problem med reflux. För barn och spädbarn som lider av detta villkor, försök med: att höja huvudet på sin madrass så att de inte är plant, hålla ett spädbarn upprätt när du ammar, förtjockning formel med ris spannmål, beroende på barnets ålder, inte så att barnet kan äta i två till tre timmar före sänggåendet, ge mindre måltider oftare för barnet, och har barnet undvika utlösande livsmedel såsom läsk, choklad, mat med hög fett, eller livsmedel med en hög syra innehåll, såsom citrusfrukter .

När dessa rekommendationer inte fungerar, det finns många receptbelagda och receptfria mediciner som finns tillgängliga för att hjälpa till med GERD. Vanliga recept används med barn är Zantac, Pepcid, Prevacid och Nexium. Föräldrar vars barn lider av symtom på GERD bör meddela dessa problem i sina barns läkare, och bildar en plan för behandling.

Previous:nothing Next:hur man reda på hur mycket klor är i vatten på flaska

Relaterade artiklar


 • hur man förhindrar solbränna för rödhåriga
 • tecken och symtom på trombos under graviditet
 • tecken och symtom på utomkvedshavandeskap brott
 • Hur får man en 30 minuters promenad i det dagliga
 • Varför skulle en period kom en vecka för tidigt ?
 • hur man väljer säkerhet sängens
 • hur du kan hjälpa dina äldre sova på natten, så du kan också
 • exponering för mögel och mjöldagg
 • rotavirus och graviditet
 • luftföroreningar och lungsjukdom
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com