efter graviditet : Tecken & symtom

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-11-13
Graviditet är en spännande tid , och blivande mödrar vara att studera listor över symptom så de är redo för allt de kan stöta på . Men kroppens olika förändringar , sluta twinges och värk inte när barnet anländer . Post-graviditet , speciellt de första månaderna efter förlossningen , är en tid av förändring och anpassning , inte bara för det nyfödda barnet nu är beroende av dig , men för din kropp och känslor efter nio månaders dräktighet .

Krympande Uterus

uterus involutionen-de återgå i livmodern tillbaka till prepregnancy storlek-påbörjas omedelbart efter det att moderkakan trycks ut. Du kan uppleva lindriga värkar och kramper kallas eftervärkar , för ett par dagar efter förlossningen eftersom livmodern krymper . Det bör vara nästan prepregnancy storlek efter cirka sex veckor .

Blödning

Efter förlossningen , och i cirka fyra till sex veckor efteråt , kommer du att uppleva avslag , en flytningar som innehåller blod och all överbliven vävnad inifrån livmodern . Detta sker på grund av att moderkakan lossnar från livmoderväggen . Moderkakan samlades alla de näringsämnen barnet behövs från blodet när du var gravid när moderkakan lossnar under förlossningen , lämnar det öppet blodkärl . Dessa fortsätter att leverera blod till livmodern kontrakt nog att stänga av dem .

Bröst mjölkstockning

Bröstmjölk brukar visas när ditt barn är tre eller fyra dagar gammal . Vid denna tid , kan du uppleva ett överflöd av mjölk tills din kropp hittar en lämplig balans mellan tillgång och efterfrågan som du sjuksköterska ditt barn . Dina bröst kan känna sig mycket full , tung och svullen . Varma kompresser eller is förpackningar kan bidra till att lindra smärtan , men amning regelbundet och så snart ditt barn verkar hungrigt är de bästa sätten att hantera och förebygga mjölkstockning .

Baby Blues och förlossningsdepression

Efter den känslomässiga och hormonella förändringar som inträffa under graviditet och förlossning , kan en ny mamma känna sig överväldigad med sitt nyfödda och erfarenhet " baby blues ", oftast med känslor av ångest , humörsvängningar och sömnsvårigheter . Dessa symtom är vanligtvis milda och endast sista en kort stund . Men vissa kvinnor faller in i en mer nedstämdhet , med symtom som aptitlöshet , sömnlöshet och en total brist på glädje . Dessa tyder på ett mer allvarligt tillstånd som kallas förlossningsdepression , och bör diskuteras med din läkare.

Previous:nothing Next:peduncular fibroid tumör





Relaterade artiklar


  • tecken och symtom på graviditet implantation
  • tecken och symptom på en graviditet
  • gör ett hysterosalpingogram ont
  • hur man skapar en guide familjepost
  • ledande vårdgivare tullar
  • varför växer mullvadar svart hår ?
  • hur man koniska en urringning med rakkniv
  • hur man lever längre liv
  • högspänningsledning linjer och potentiella hälsorisker
  • hur man kan bli av med finnar naturligt och effektivt




    Adress:
    TPB
    Punktskriftsförsäljningen
    Box 4003
    1002 47 Johanneshov
    Email: halsa@halsanet.com