pediatriska ryggraden och hjärnan strålning biverkningar

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-11-25

Du behöver:.
vattenflaska, med eller utan en skvätt topp

En av de medicinska behandlingar som används för att ta itu med tumörer i hjärnan eller ryggraden är strålbehandling. Under detta förfarande, röntgenbilder använda för att utrota tumörceller. Det finns specifika biverkningar som åtföljer detta förfarande, och de är illamående, håravfall och svårigheter att svälja på grund av ont i halsen. Men barn ryggraden och hjärnan strålning biverkningar kan få olika effekter beroende på den allmänna hälsan och barnets ålder.

bentillväxt

En barnets längd och spinal ben tillväxt kan minskas genom strålbehandling. Detta beror på att strålning kan bryter tillväxthormon, som är ansvarig för normal utveckling. Tillväxthormon är gjord vid basen av hjärnan. Strålning på detta område minskar tillväxten av detta hormon vilket har en direkt inverkan på spinal tillväxten. Beroende på hur unga barnet kan benrelaterade vanställdhet förekommer också. Som barn åldrar, är han mindre troligt att deformeras skelettabnormiteter samband med strålning. Men för yngre barn , finns det mediciner som kan ges för att hjälpa till med detta problem .

inlärningssvårigheter

Barn som har strålterapi vid mycket unga år kan ha svårigheter med kognitiva färdigheter. Detta inkluderar problem med minne , koncentrationsförmåga , visuella och auditiva bearbetning och logik och resonemang . Medan strålning dödar den snabbt växande tumörcellerna är det skadar också friska celler samtidigt . Hjärnan inte regenerera inte dessa celler , och detta kan resultera i en mängd problem , inklusive centrala nervsystemet . Detta sker främst med hela hjärnan strålning eller WBRT. Genom att när ett barn är sju år, är hennes hjärna 90 procent utvecklats. Men ju yngre barnet är under pågående strålbehandling, desto högre risk för att ha dessa typer av inlärningssvårigheter.

Burns

strålningsbrännskada eller sår kan uppstå efter ett barn har strålbehandling. Understrykningen hud vävnad och ben kan också bli skadade. Symptomen inkluderar en solbrända-liknande plåstret på huden, blåsor, illamående och kräkningar, håravfall eller uttorkning. Åldern på patienten och hur mycket strålning ges under förfarandet måste bedömas. Behandling för en strålning bränna kan variera, och detta beror på patientens blodkroppar. Antibiotika för att förebygga infektion och medicin för att lindra illamående och kräkningar kan bidra till att minska de skadliga effekterna.

Previous:nothing Next:hur ta reda på om du har radon

Relaterade artiklar


 • dental röntgen & graviditet
 • hälsoriskerna med temporära tatueringar för barn
 • hur man kan se bebisen är frisk
 • ortopediska insatser för fotled smärta
 • hur man kan jämföra hemmet system vattenfiltrering
 • är av plast förvaringskärl säker för uppvärmning ?
 • Vilka är funktionerna i ligament i skelett systemet ?
 • hur du tar bort mögel och mjöldagg från kroppen
 • Definitionen av sorg & sörjande
 • hur man får billig sjukförsäkring genom en enkel kyrka potlucks
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com