personlig hemvård produkter för funktionshindrade

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-11-08

Du behöver :
blodglukosmätare
. Blood Glucose teststickor .
Lancet enhet .
Alkoholtorkar .

När du eller någon närstående har en funktionsnedsättning , blir livet lättare med vissa produkter för personlig vård i hemmet finns . Förbered hemma innan genom att ställa upp varor på ett nattduksbord , inklusive medicinering och vattnet . Placera halkfria ytor i badrummet , badkar och kök och ta bort alla lösa mattor . Kontrollera belysning alternativ finns i mörka områden i hemmet. Stödhandtag och stolar dusch också hjälpa mycket.

Dusch Stolar

Att ha ett fysiskt funktionshinder kan innebära stora utmaningar när det gäller att ta duschar och bad . Det kan bli farligt att komma i och ur badkaret , särskilt med frågor kring rörlighet. Dusch stolar ger säkerhet och komfort när du tar en dusch . Det innebär att sitta ner och koppla av medan under en dusch utan att oroa dig för att halka . Välj bland en mängd av duschstol , beroende på dina behov . Vissa är mer omfattande än andra , så att du kan glida över att få ur badkaret . Dusch stolar fungerar bra för dem i rullstol också .

Handräcke

Stödhandtag ser ut som rostfritt eller plast barer ansluten till en fast yta som en vägg och erbjuda stöd när man sitter ner eller står upp . Installera Handräcke i någon användbar plats i hemmet . Viktiga platser för stöd ingår vid sängkanten , i badrummet längs sidorna av badkaret , på kaklet i närheten av badkar och toalett .

Night Lights

En billig lösning för belysning säkerhet i hemmet kräver endast ansluta natt ljus på viktiga områden , såsom badrum , sovrum , kök eller något annat rum . Detta hjälper dig att komma runt med lätthet på natten . Flytta lampor och växlar närmare sängen och andra möbler också . Överväga att installera rörelsesensor belysning runt huset eller ljud- belysningen för säkerheten .

bäcken

Du kan välja mellan flera typer av bäcken än de konventionella, beroende på funktionshinder . Vissa bäcken , utformad med din bekvämlighet i åtanke , minska dålig lukt , dölja innehållet och håller kroppen borta från urin och avföring.

kommunikationsapparat för döva

kommunikationsapparat för döva (TDD ) eller Teletype ( TTY ) ger döva och hörselskadade att kommunicera via texttelefon . Välj bland en mängd av TDD och tty-enheter , en del kommer med uppringning hjälpmedel , punktskrift och röststyrda telefoner . Båda parter behöver en texttelefon , skriva meddelanden med ett litet tangetbord. Till exempel har en TTY ett tangentbord , modem och en bildskärm , alla som arbetar över vanliga telefonlinjer. Två hörselskadade personer kan kommunicera med TTY skicka och ta emot text .

Ett annat sätt kräver en förmedlingstjänst där en operatör lyssnar på telefonmeddelande och typer den på en TTY eller operatören läser TTY budskap och det talar i telefonen .

Previous:nothing Next:Varför skulle en period kom en vecka för tidigt ?

Relaterade artiklar


 • Vilka är farorna med att ta ekologisk äppelcidervinäger?
 • hur man vet vad vitaminer ska jag ta
 • hur man har ett öppet sinne
 • Vilka är de hälsorisker som en DECT 6,0 sladdlösa telefonen?
 • etapp 2 carseats
 • hur man lär sig spädbarnsvård
 • öra lukt & klåda i ett barn
 • hur unclog näsan enkelt
 • tecken och symtom på graviditet medan preventivmedel
 • hur gå ner i vikt under vintersäsongen
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com