tecken och symtom på avancerad prostatacancer

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-11-15
Prostatacancer är en av de vanligaste typerna av cancer hos män . Prostatan är en liten körtel som producerar sädesvätska . Det är inte känt vad som orsakar hjälplös cancer , och det kan inte vara många tecken i den grundläggande stegen i den . Majoriteten av de symtom och tecken på prostatacancer hända i avancerade stadier av sjukdomen när cancern kan sprida sig till närliggande vävnader. Därefter kan påverka blåsan , sädesblåsor och urinröret

förhöjt blodtryck

Avancerad prostatacancer är vanligtvis förknippas med känslan av att behöva gå på toaletten hela tiden-en ännu mer angelägen känsla än en inkontinens Problemet kan orsaka . Detta kan avbryta och hindra dagliga aktiviteter och bör kontrolleras av en läkare . Andra avancerad prostatacancer symtom som påverkar urinering inkluderar svårigheter vid en ström av urin på grund av en trängd urinröret . Vissa män drabbas av denna typ av cancer erfarenhet minskade och svag urinering vattendrag, medan andra lägger märke till blod i urinen .

sexuella problem

Avancerade former av prostatacancer kan påverka blodflödet till penis , vilket leder till svårigheter att uppnå en erektion eller att ha mindre strikt erektioner . När prostatakörteln sväller, kan det skapa urinrörets sammandragning och smärtsamma utlösningar kan resultatet. Några män har blod i sperma från detta villkor. Impotens är ett annat symptom, särskilt om man aldrig har haft denna typ av frågor. Prostatacancer kan också påverka mängden av ejakulationsvätskan, och de drabbade mannen kan märka mindre sperma under ejakulation än vanligt.

Skelettsmärta

avancerad Ibland prostatacancer kan störa produktionen av röda blodkroppar i en människas benmärg . När detta händer, kan man känna svaghet från anemi. Många män känner värk och smärta i benen, speciellt när cancern har spridit sig till benmärgen. Ett annat symptom är benbrott på grund av kraftigt försvagade ben.

Andra symptom

Många lider av denna sjukdom sällan upplever urinering eller sexuella problem innan cancern har nått metastaserande stadium, när cancern har spridit sig till lymfkörtlarna. De kanske kan upptäcka ett problem genom att märka andra kontrollampa symtom som oförklarlig snabb viktminskning eller obehag i bäckenområdet. Ett annat vanligt tecken är ofta svullnad i ben och fötter.

Previous:nothing Next:barnmorskor nödsituation färdigheter

Relaterade artiklar


 • hur man kan främja hälsosamt långt som åldrande
 • hur man gör växtbaserade fertilitet te
 • hur arbetet med att förebygga hjärtsjukdom
 • hur man får prisvärda linser PureVision kontakt
 • pediatriska höftproblem
 • hur man hittar en styrelse-certifierad allmänna barnläkare
 • aktiviteter att göra med Homebound pensionärer
 • vad som orsakar hårväxt på mage ?
 • effekterna av svampen
 • hur man hanterar en tidigare rutin för en bättre dag
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com