tecken och symtom på en fastklämd tillbaka nerv

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-11-02
Enligt The Spine Universum hemsida, kan en klämmas nerv orsaka svår ryggvärk och andra problem . Nöp nerver är ofta resultatet av en skada från ett fall eller trafikolycka. Sjukgymnastik och andra behandlingar kan rätta till problemet , men vissa människor lider med smärtan i många år innan finna lättnad . Omfattningen av behandling beror på omfattningen av skadan.

Domningar

En klämd nerv i ryggen kan störa normal känsla, vilket resulterar i domningar och stickningar i armar eller ben beroende på var nerverna. Om skadan är lägre längs ryggraden, utstrålar domningar oftast ner i benen, och om skadan är högre upp, kan armar och händer påverkas.

Detta orsakar en person att ha en stickningar typ av känsla i sina extremiteter, som om deras armar eller ben ska sova. Detta kan också orsaka svaghet i armar och ben. Detta stör omsättning. Eftersom nerverna läker detta symtom kan lektion eller försvinna, speciellt med omedelbar behandling.

Muskelspasmer

Enligt The Spine Universum hemsida, muskelspasmer är ett symtom på en klämd nerv eller flera klämde nerverna i ryggen och hals. De muskler rycka som svar på påtryckningar på nerver. Spasmer kan vara ganska smärtsamt och långvarig beroende på hur många nerver påverkas.

Om en person lider av en klämmas nerv och utbuktande skivan kan han ha en svårighet att få upp på morgonen, och detta kan störa hans förmåga att arbeta och utföra dagliga sysslor. Kortison bilder kan hjälpa till med smärtan, men ofta sjukgymnastik och kiropraktisk vård behövs för att åtgärda problemet.

Varma och kalla Sensations

En klämd nerv i ryggen stör cirkulationen och normal nervfunktion. Detta kan resultera i en känsla av varm och kall känsla i armar, rygg och ben. Att vissa människor kan detta vara extrema, medan andra oroar sig mer om smärta. Värmen kan känns som om huden brinner. Medicated gnuggar eller mediciner kan användas för att angripa problemet beroende på hur allvarliga symtomen är. Graden av obehag beror på hur svår skadan är.

Stickande smärtor

Laser Spine Institute säger ett symptom på en klämd nerv i ryggen är stickande smärtor ner i benet och skinkor samt andra områden som armar och fingrar. Eftersom allting i vår kropp är ansluten kan en klämmas nerv orsaka avses smärta i andra områden bort från de verkliga klämde nerverna. Nerver är enorma banor i kroppen och ryggraden är hörnstenen i rörlighet. Om något är fel med ryggen, kan det påverka nacke, armar och ben också. De nerver är buntar av miljontals fibrer , så när de är skadade resultatet kan vara allvarliga.

Previous:nothing Next:hur man besöka terminalt sjuka patienten

Relaterade artiklar


 • hur börja med kontaktlinser
 • högspänningsledning linjer och potentiella hälsorisker
 • hur man tar hand om barnet hud med 10 naturligt sätt
 • vänster frontoparietal funktioner i hjärnan
 • tecken och symtom på brytning med utomkvedshavandeskap
 • hur man kan minska halsont smärta
 • hur man kan bli av med finnar naturligt och effektivt
 • näringsmässiga fördelarna med svarta vinbär saft
 • hur man rengör leksaker med en Clorox klorlösning
 • hur man väljer den bästa dusch filter
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com