tecken och symtom på puppp under graviditeten

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-11-11
Enligt den amerikanska kongressen för förlossningsläkare och gynekologer, kliande urtikariella papler och plack av graviditeten (PUPPP) drabbar 1 av 200 gravida kvinnor. Detta villkor utvecklas ofta under en kvinnas första graviditet, eller om hon är gravid med flera barn. Orsaken till PUPPP är okänd men kan vara relaterade till ökad hormoner och hud stretching. Dessutom får detta villkor orsakas av olika reaktioner i immunsystemet, eventuellt till manliga foster-DNA, eftersom 70 procent av kvinnor med detta tillstånd föda pojkar. Symtom på PUPPP försvinner vanligtvis spontant efter att barnet är levererats men kan försvinna en vecka innan leverans eller upp till sex veckor efter det att barnet är fött.

Papler

Det första symtomet på PUPPP är uppkomsten av papler på eller nära hudbristningar. Papler höjs, fast hudförändringar som har en märkbar kant. Dessa röda hudförändringar åtgärd som är mindre än 1 cm i diameter. Papler visas först på magen, men kan sprida sig till bröstet, armar och ben. Det är inte vanligt att papler att utveckla i ansiktet, på handflatorna eller fotsulorna. Papler vanligtvis visas i tredje trimestern.

Plaketter

papler kan växa tillsammans och bildar plack som har liknande utseende till bikupor. Plack är ett upphöjt område av huden som mäter mer än 1 cm i diameter. Små, upphöjda, som kallas vätskefyllda blåsor blåsor kan också bildas i det drabbade området. En egenskap hos PUPPP är att utslagen inte spridit sig till bar. För att förhindra torrhet, kan du använda en mjukgörande lotion med papler och plack under hela dagen.

Klåda

Klåda över det drabbade området beskrivs som mild, irriterande, intensiv och outhärdlig. Klådan kan störa din sömn genom att hålla dig vaken på natten. Din läkare kan rekommendera mediciner för att hjälpa till att kontrollera klåda, t. ex. OTC-eller receptfria steroid krämer, samt over-the-counter antihistaminer inklusive difenhydramin (Benadryl), loratadin (Claritin) eller cetirizin (Zyrtec). Difenhydramin kan göra dig sömnig, så det kan vara mer användbart med klåda på natten.

Previous:nothing Next:typer av piller som inte ska krossas

Relaterade artiklar


 • hur man får glasögon reparerad gratis
 • syn utveckling hos bebisar
 • presenter för män med cancer
 • Vad händer när kontaktlinser ut?
 • hur man väljer tidigt babykläder
 • ull strumpa allergier
 • konsekvenser av alkoholism
 • hur man hanterar tight förhud
 • roll civilstånd i hälso -och dödlighet
 • hur man kan övervaka vitala hemma med hommed
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com