vad är orsakerna till vita fläckar på hud?

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-11-26
Vita fläckar på huden ha många olika orsaker beroende på vilken typ av plåstret. Vissa fläckar är bara hud utan pigment, medan andra är fjällande vita fläckar som visar någon typ av infektion. Vissa hudsjukdomar orsaka vita fläckar att sprida sig till andra delar av kroppen. Behandlingsalternativ varierar beroende på orsaken till patchar.

Vitiligo

Vitiligo är en hudsjukdom som orsakar vita fläckar visas på huden. Huden förlorar gradvis pigment på flera orter i en människas kropp resulterar i slumpmässig vita fläckar på armar , ben och andra områden. Vitiligo är inte farligt , men det kan vara smärtsamt eftersom hudton ser ojämn och detta villkor är svårt att dölja . Kraftig täcka krämer som Derma Blend ofta används för att kamouflera plåster , men daglig applicering kan vara tidskrävande .

Tinea versicolor

Enligt Mayo Clinic , är tinea versicolor en annan orsak till vita fläckar på huden . Tinea versicolor är en svampinfektion på huden som orsakar pigment i huden att bli lättare och ojämn. I vissa fall kan huden också se mörkare . Varje fall är olika , men behandlingen densamma. Du kan behandla denna typ av infektion med anti svamp krämer och lotion .

eksem eller Hudåkommor

Vita fläckar på huden kan också orsakas av hudåkommor såsom eksem . Lawrence E. Gibson , MD är läkare och författare till Mayo Clinic . Han säger att det i allmänhet en vit fläck på huden är inte en anledning till oro. Barn med allergier tenderar att ha eksem eller astma . Huden kan breakout med flera röda eller vita fläckar på bröstet, armar och ben . Däremot kan eksem visar också upp i ansiktet och andra delar av kroppen också . Om fläckar är orsakade av eksem du kommer att märka klåda och lätt irritation . Se en läkare för en ordentlig diagnos .

Idiopatisk Guttat Hypomelanosis

Idiopatisk Guttat Hypomelanosis är en annan hudåkomma som kan orsaka Vita fläckar på huden . Dessa platser är platta fläckar som liknar tårar droppar . Dessa fläckar kan framstå som en person blir äldre , och orsaken är okänd . Ljusterapi och laserbehandlingar är gemensamma metoder för att behandla dessa fläckar .

Previous:nothing Next:Vilken typ av medicin gör invärtesmedicinare praktiken?

Relaterade artiklar


 • hur man får coldsores behandling naturligt
 • diagnostiska vs screening koloskopi
 • hälsoeffekter från att andas lukt katt urin
 • hur man handskas med graviditetsillamående när man är gravid
 • hur man smyga hälsosam mat i ditt barns kost
 • hur man kan lätt minska ankelsvullnad
 • hur man öppnar en acl brace
 • Barnmorska information
 • gör ett hysterosalpingogram ont
 • fysiska utveckling vuxna
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com