Skillnaden mellan gnetter och ägg lus

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-12-21
Löss påverkar människor från alla socioekonomiska bakgrunder och åldrar. Barn är speciellt benägna att huvudet löss på grund av täta och nära kontakt med andra. Löss är parasiter och mycket smittsam insekter och är lätta att missa i hårbotten inspektioner utan rätt utbildning. De är oftast finns nära hårbotten, men har varit kända för att infektera ögonbryn, ögonfransar och könshår. Löss ägg skiljer sig från nits i att en lus ägg innehåller en unhatched embryo, medan en NIT är en kläckt lus äggskal.

Färg

Unhatched löss ägg är ljusa när de första som-gul-tonade eller grå. Precis innan kläckningen, vänder de mörkare nyanser av brunt, ibland beskrivs som "färgade kaffe. " Efter de kläcks (och blir nits), tycks de vita. Andra än färg, är det nästan omöjligt att se skillnad mellan en nit och en lus ägg utan mikroskop.

Transmission

Som löss ägg innehåller levande embryon som kan kläcks, överföring från löss ägg är möjliga. Eftersom äggen inte innehåller någon komponent eller material som kan producera en levande lus, är överföring från gnetter inte möjligt. Dock oftast både gnetter och ägg vistelse limmade på hårstrået den infekterade personen. Angrepp vanligtvis sker genom överföring av levande vuxna.

Diagnos på angrepp

på nära inspektion, gnetter är mer benägna att förväxla med mjäll än unhatched ägg på grund av sin vita färg. Detta kan leda till irriterande feldiagnoser i endera riktningen, även av utbildad personal. Föräldrarna eller vårdgivare berättade deras barn har huvudlöss , när alla de egentligen har är ett fall av mjäll ( ett "falskt positiva " ) , gå igenom en onödig hus och hårbotten behandlingsregim. Å andra sidan , feldiagnoser i den andra riktningen-inte för att diagnostisera löss angrepp när man är närvarande ( en " falskt negativa " )-kan vara värre . Löss bär inte sjukdomen men kan orsaka intensiv klåda och kliar som så småningom kan leda till infektioner .

Behandling

Tekniskt sett gör gnetter (till skillnad från ägg ) inte kräva behandling , eftersom de bara äggskal . Liksom unhatched ägg, men de måste vara kammade ut håret med en speciell kam, som "klister" löss användning är notoriskt starka och motståndskraftiga mot schampo och behandlingar. Behandlingen skiljer sig inte mycket, dock, huruvida gnetter eller ägg har identifierats, är det sannolikt finns livsdugliga ägg, gnetter och vuxna vid den tidpunkt då angrepp fångas. Dessutom, den minsta, mest omogna löss är knappast skiljer sig från ägg, vilket gör diagnoser ännu hårdare. De flesta läkare på den säkra och behandla alla faser av lus livscykel.

Terminologi

Begreppen "lus ägg" och "nit" används ofta omväxlande (även felaktigt) i medicinsk litteratur, så håll detta i åtanke när man läser broschyrer och anvisningar behandling.

Previous:nothing Next:tecken som stöd i boende behövs

Relaterade artiklar


 • platser att leva med låg allergier
 • hur man rengör produkter för att ta bort mögel
 • bra pension platser i North Carolina
 • psykologiska teorier om övergrepp mot äldre
 • näringsmässiga fördelarna med svarta vinbär saft
 • hur man får coldsores behandling naturligt
 • Graviditet: hur man kan påskynda arbetskraft
 • överbelastning och snabb andning på ett barn
 • hur man ekonomiskt äldreomsorg i hemmet
 • Hur sluta röka ... cold turkey
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com