Vilka är användningsområdena för flytande silver ?

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-12-06
Flytande Silver eller kolloidalt silver , är en suspension av silver partiklar . Ordet " kolloid " är ett grekiskt ord för lim . Det definieras som små svävande partiklar i ett medium . Kolloidalt silver var vanligt fram till 1938 . Den medicinska användningen av kolloidalt silver har inte styrkts av vetenskapliga studier

Typer

Det finns tre typer av silver lösningar som säljs på marknaden . joniska silver , kolloidalt silver , och silver protein . Joniska silver löses upp i ett medium , medan kolloidalt silver är en suspension av partiklar . Silver protein är en suspension i en polymer protein lösning , såsom gelatin .

Använd som en alternativ medicin

Kolloidalt silver kan tas oralt som ett botemedel mot en lång rad sjukdomar såsom sinus infektioner, jäst , mage sår , öroninfektioner, lupus , herpes , aids , hjärnhinneinflammation, och artrit . Det används lokalt för Staph infektioner , akne , brännskador , och hudinfektioner. Andra användningsområden inkluderar främjande av snabb läkning , förhindra förkylningar och influensa , och förbättring av matsmältning . En tvål med kolloidalt silver används för att behandla och förebygga hudåkommor , inklusive hud svamp , fotsvamp , och ringorm .

Andra användningsområden

amerikanska nybyggarna sätta silvermynt i mjölk för att hjälpa fördröja förruttnelse . Ryssarna använder silver på rymdstationen Mir att sterilisera återvunnet vatten . Silver kan också användas för att ersätta klor i simbassänger , eftersom det fungerar som en bakteriedödande och inte bränner i ögonen . Husdjur kan också dra nytta av kolloidalt silver . Det har använts för att behandla hudsjukdomar , felin leukemi , ringorm , och hund parvo . I hemmet , bland annat omfatta användning desinfektion kök tvättsvamp , munstycken telefon , hårborstar och loofas . Besprutning en dimma av silver på papperskorgen kommer att minska lukt och det främjar växters tillväxt.

Faror

Den vanligaste sjuk effekt på lång sikt intag av kolloidalt silver är argyria , som är en blå-grå missfärgning av huden och inre organ . Även om inte en allvarlig hälsorisk , det är permanent . Mindre vanligt men mer allvarliga problem är kramper och njurskador . Det skulle också kunna interagera med vissa läkemedel .

Previous:nothing Next:är det normalt för en pojke att tappa hår under puberteten ?

Relaterade artiklar


 • hälsoriskerna med temporära tatueringar för barn
 • öra lukt & klåda i ett barn
 • rotavirus och graviditet
 • överbelastning och snabb andning på ett barn
 • ivh på ett tidigt födda barn
 • hur man överlever ett monster tornado
 • effekterna av svampen
 • glödhet öron & klimakteriet
 • hur ta reda på om du har radon
 • vad som finns innanför ett vattenfilter?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com