annan typ av kryckor

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-12-18
När en patient har svårigheter eller smärta när hon gick , kan kryckor användas för att göra promenader bekvämare . Patienter kan behöva kryckor temporärt medan en skada läker eller permanent för ett funktionshinder. Olika typer av kryckor har fördelar och nackdelar . Arbeta med en läkare för att avgöra vilken typ av krycka är mest fördelaktigt för din situation .

ärmarna Kryckor

ärmarna kryckor , även kallad axillär kryckor , passar under patientens arm . De är ofta tillverkade av lätta aluminium , även om de ursprungligen var gjorda av trä . Underarm kryckor är normalt föreskrivs för patienter med en tillfällig skada . Den språngbräda för en armarna krycka bör vila 2-3 finger bredder från vikningen i armhålan . När man går med armarna kryckor , grepp baren över krycka med handen så att armbågen är böjd . Denna åtgärd gör att dina armar för att stödja din tyngd när hon gick .

En nackdel att patienter kan uppleva med armarna kryckor är skavsår under armarna . De ständiga gnugga av de bästa i kryckan mot armhålan kan orsaka irritation. Använda armarna kryckor under en längre tid kan bli obekvämt på grund av belastningen av handleder , armar och axlar .

Underarm Kryckor

Underarm kryckor är kortare än underarm kryckor . Underarmen krycka består av en manschett som passar runt armen en tum nedanför armbågen. Patienten griper krycka så att armbågen är böjd i högre grad än när du använder en underarm krycka . Med hjälp av en underarm krycka är ofta lättare att manövrera eftersom kryckor är mindre och lättare än armarna kryckor . Patienter som använder kryckor lång sikt på grund av funktionshinder ofta väljer underarm kryckor istället underarm kryckor . Som med armarna kryckor , nackdelarna hör belastning på överkroppen , armar, handleder och händer som kan orsaka krycka använda för att vara obekväm .

Kryckkäpp varianter

Specialiserade kryckor kan utformas för att bättre stödja hos patienter med särskilda behov . Patienter som kanske inte kan greppa en krycka på grund av artrit kan använda en plattform krycka , där armen är fastspänd på en plattform . Kryckor kan vara särskilt göras för patienter som är extremt höga eller behöver extra stöd för sin vikt . Några kryckor är utformade för att bli mindre av teleskopiskt eller falsning , vilket gör dem lättare när du reser .

Previous:nothing Next:effekterna av elektromagnetiska fält strålning om småbarn

Relaterade artiklar


 • hälso-och sjukvård anslagstavla idéer
 • fördelarna och nackdelarna med ett endoskop
 • tecken och symtom på graviditet i 1: a månaden
 • kvinnor och testosteron
 • Hur sluta röka utan fläckar
 • hur man hittar en styrelse-certifierad allmänna barnläkare
 • äldreomsorg resurser
 • ny matta & astma
 • Vad är en automatisk extern defibrillator ?
 • farorna med sent klimakterium
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com