effekterna av pektin

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-12-20
Det gamla ordspråket : . "Ett äpple om dagen håller doktorn borta ", faktiskt har en grund i verkligheten. Äpplen är en utmärkt källa till pektin . Pektin i cellväggarna och inter-cellulär utrymme av växtceller . Det finns i alla växter och i många som ingår i en vardaglig kost såsom äpplen . Persikor , vinbär , plommon , citron frukt och vissa grönsaker som morötter och vitkål är också utmärkta källor för pektin . På grund av dess förmåga att hålla vatten, pektin isolerad från fruktskal och användas som en gelbildande substans att göra gelé och sylt . Det är också en viktig ingrediens i KETCHUP, kakor och yoghurt. Pektin verkar vara lättare absorberas när ätas som del av en regelbunden diet än när det tas i pulver-eller kapselform. De positiva hälsoeffekterna av pektin ge vetenskapligt stöd det gamla ordspråket.

God matsmältning

Pektin främjar en god matsmältning. Pektin fungerar som en regulator intestinal som arbetar för att bekämpa diarré. Eftersom Apple pektin ökar surhetsgraden i tjocktarmen det tros vara till hjälp mot magsår och kolit. De Nutrasanus hemsida rapporterar japanska forskning som visar pektin kan förhindra gallsten och hjälp med att reglera blodtrycket. Det finns indikationer på det kan också minska svårighetsgraden av diabetes.

Sänker LDL (dåliga) kolesterolet

Pektin sänker kolesterolet, särskilt LDL (dåliga) kolesterolet. LDL-kolesterol är den typ av kolesterol som skall ansvara för inlämnandet plack i artärerna. När plack byggs upp åderförkalkning utvecklas med åtföljande ökad risk för hjärtinfarkt eller stroke. Lyckligtvis påverkar pektin inte nivåerna av HDL ( goda kolesterolet) . HDL -kolesterol bekämpar åderförkalkning genom att ta bort LDL celler från artären och överlämna dem till levern för bortskaffande. Således pektin har den perfekta effekt på kolesterol genom att sänka dåliga utan att påverka nivåerna av det goda .

Biverkningar av Pektin

Trots pektin är vanligtvis säkra som en del av en normal kost , finns det risk för negativa biverkningar av läkemedel som innehåller kaolin /Pektin enligt Drugs. com . Förstoppning kan förekomma , men anses inte vara en allvarlig biverkan. Bland de allvarliga biverkningar som kräver omedelbar uppmärksamhet från en läkare är: mage smärta eller svullnad , feber , några allvarliga allergiska reaktioner såsom utveckling av ett utslag eller svullnad i munnen eller ansiktet , eller andningssvårigheter.

Previous:nothing Next:Essentials för barnets medicinskåp

Relaterade artiklar


 • platser att leva med låg allergier
 • hur spara mer pengar på receptbelagda läkemedel
 • bakteriedödande effekten av kaliumjodid
 • hur komma i form för seniorer
 • Vilka är fördelarna med lanolin?
 • hur du kan hjälpa ditt barn med en sensorisk bearbetning sjukdom
 • hur man gör växtbaserade fertilitet te
 • ull strumpa allergier
 • hur man gör hostmedicin med vitlök
 • om fysisk utveckling för barn 7 och 12 år
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com