fördelar och nackdelar med Lamaze

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-12-31
Den Lamaze metod är anställd under graviditet och förlossning att lära kvinnor att svara positivt på smärtan av arbetskraft . Mödrar och deras partners undervisas fokuserad andningstekniker, rörelse och positionering , massage och avslappning i hela arbetskraft . Processen är tänkt att bidra till processen av arbetskraft utan användning av droger . Även om denna metod tillämpas ofta är denna metod inte nödvändigtvis den rätta för alla . Att veta fördelar och nackdelar med Lamaze är viktigt att göra en utbildad och lämplig beslut i fertil processen .

Stöd för naturlig förlossning

Lamaze metoden är helt naturlig och inte kräver användning av medicinsk övervakning eller droger , gör det till ett populärt alternativ bland många kvinnor . Tidigt Lamaze fokuserat på styrd andning , nu klasser är förknippade med avslappnad miljöer och har duktiga lärare som tillhandahålla psykologhjälp . Enligt Lamaze International , är filosofin i Lamaze att erfarenheterna från födseln är tänkt att vara normalt och naturligt , och att kvinnor har en inneboende förmåga att föda . Kvinnor som använder denna metod ofta beröm givande resultat .

känslomässiga och psykologiska Fördelar

Medan Lamaze främjar naturlig förlossning , är det möjligt att öva Lamaze metod och föranstalta om en epidural under förlossningen. Populariteten av metod beror till stor del fokus läggs på individens personlighet och samspelet mellan kropp, själ och miljö . Kvinnor kan bli mer upplysta om och delta i processen att förlossningen , som ofta minskar rädsla . Den Lamaze Metoden fokuserar på koncentration och andning i stället för avkoppling . Använda en förlossning partner , andningsövningar lär kvinnan att slappna av hennes muskler under en kontraktion . Det lär kvinnor att undvika oro tvivel om att leverera och i stället svara på sammandragningar som stimuli och inte smärta . Fördelar med Lamaze är till stor del känslomässiga och psykologiska eftersom den är inriktad på att ge en positiv miljö och välbefinnande i samband med förlossningen .

Allmänt Nackdelar

Oavsett tanken på förlossningen utan smärta , smärta kommer vara närvarande trots praxis i Lamaze metoden . Svar på smärta varierar bland alla kvinnor, och en del kan finna idén om naturlig förlossning eller lära av Lamaze är inte tillräckligt för att bekämpa denna smärta. Många kvinnor börjat oroa sig för smärta de känner under förlossningen och känner att det indikerar ett problem med leveransen. Användningen av en partner krävs också, helst med föräldrar som arbetar tillsammans som ett team. Detta är ett tillägg som kan vara svårt för vissa kvinnor. Lamaze inte kan förbereda sig för komplikationer som kan uppstå.

Minimal effekt på smärta

Enligt en studie av Melzack 1984 tittar på smärtan av förlossningen med hjälp av McGill smärtskala fanns ingen konsekvens eller statistiskt signifikant minskning av genomsnittlig smärta poängen för patienter som använder Lamaze i barnsäng. I en studie från 2007 i "evidensbaserad komplementär och alternativ medicin," Michel Tournaire och Anne Theau-Yonneau fann att under den aktiva fasen av dilatation eller under förlossningen, är ytterligare konventionella analgetika ofta behövs. I studien föreslås Lamaze och andra former av gratis medicin gör inte mycket för att bekämpa själva smärtan är inblandade i leverans och får endast agera som en distraktion under tidig debut av smärta bara.

Kostnadsnackdelar

Lamaze metoden kräver mycket engagemang och tålamod, och kan bli kostsamt. Klasser kräver utbildad och certifierad personal. För att bli medlem i Lamaze internationella samfundet, avgifter i Förenta Staterna från $ 75 dollar till $ 115 dollar och med 2010. En typisk Lamaze kursen omfattar minst tolv timmars undervisning och begränsar närvaro att ett visst antal par. Kurserna är ofta sex veckor och kan kosta runt $ 150.

Previous:nothing Next:ben utveckling hos bebisar

Relaterade artiklar


 • holistisk medicin kontra traditionell medicin
 • hur man kan bota en infekterad tånagel
 • pediatriska hjärt hypertoni
 • hur komma i form för seniorer
 • hur man kan förhindra skadliga reaktioner på receptbelagda läkemedel
 • hur man tar hand om en äldre vuxen
 • högspänningsledning linjer och potentiella hälsorisker
 • vad som orsakar brunt vax på en regelbunden basis?
 • Hur tröstar man sig själv efter en mardröm
 • hur man får prisvärda linser PureVision kontakt
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com