hur man kan hjälpa läsning problem för de med dyslexi

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-12-01
Dyslexi är ett lärande sjukdom som drabbar miljontals barn . Det snedvrider hjärnans Processen att översätta skriftliga bilderna i språket . Detta gör att läsa en svår och frustrerande uppgift . Det är inget "fel " med hur dessa barn tänker , eller med deras deras vision eller deras intelligens . Men även om detta är fallet , tror många att barn med dyslexi är lata eller dumma , eller inte vill läsa . Även om det finns tidigare tecken de flesta fall av dyslexi inte upptäcks förrän barnet uppnått första eller andra klass och förväntas läsa på en viss nivå . Även om det inte kan botas , kan dessa barn få hjälp att läsa effektivt

Du behöver : .
Åldersanpassade böcker
Ordspel ( Alfapet , korsord , ord bingo ) .


1 .
Öva samarbete mellan föräldrar och lärare. Ett enhetligt system som använder en konsekvent metod i undervisningen läsförmåga är mer effektivt . Föräldrar och lärare bör främja kunskaper som kompletterar varandra, inte slåss med varandra , och det bör ge varandra feedback .
2 .
Prata med dyslexi barnet om hans särskilda problem. Dyslexi finns i olika former och påverkar inte alla barn på samma sätt. Hitta de svårigheter ditt barn har så att du kan hjälpa honom lära dig den rätta strategierna för honom
3
Utbilda dig själv och ditt barn om dyslexi. . Vad det är och vad den gör. Försäkra honom om att det inte gör ett barn "defekt". Detta kommer att hjälpa ditt barn att kunna slappna av om sjukdomen och känna sig mer bekväm med det. Ju mer avslappnad ditt barn mot behandlingen, desto lättare blir det.
4.
Spela spel med ditt barn som använder bokstäver och ord, för att hjälpa associera läsfärdighet med spela. Scrabble (vanlig eller Junior versioner,) korsord och ord bingo är bra spel att prova.
5.
Läs dagligen, både högt för ditt barn och privat inom synhåll för henne. Hjälp henne att förstå att läsning är en värdefull och rolig del av vardagen.
6.
Anställ Phonics att hjälpa till att bygga föreningen mellan vad en eller flera bokstäver ser ut och vad de låter som . Bekanta dig med den metod som ditt barns lärare använder för att lära Phonics.
7.
Practice bryta ner ord till Phonics kontinuerligt. När ditt barn frågar vad ett ord är eller hur det stavas, har han dela upp det i en skrivelse ljud och stava det eller ljud det själv. Hjälp Phonics bli vana för ditt barn.

Tips och varningar


 • Catching dyslexi vid en tidig ålder och lära sig leva med taktik tillsammans med läsningen kommer att minimera effekten dyslexi kommer att ha på ditt barns pedagogiska utveckling.


 • Previous:nothing Next:Information om idrottsmedicin läkare

  Relaterade artiklar


 • bostadshus radonhalter
 • som uppfann vatten filter?
 • gör ett hysterosalpingogram ont
 • tecken och symptom på matförgiftning från jordnötssmör
 • hur man använder Essure preventivmedel
 • hur man kan jämföra hemmet system vattenfiltrering
 • hur man rengör produkter för att ta bort mögel
 • hur man gör en sallad gourmet lax på en budget
 • Vad behöver du för att se en gynekolog för ?
 • hur man hittar en online apotek
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com