spel för muntlig bedömning av språkkunskaper och utveckling

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-12-04
Normalt barn utveckla tal efter en ganska förutsägbart mönster som korrelerar till deras kognitiva och muskulös utveckling. Om ett barn är sen att följa detta mönster , kan barnet ha en utvecklingsstörning eller fysiska problem som hindrar muntlig språkutveckling. I dessa fall talpedagoger använda spel för att ta reda hur svår språkstörning är , vilka specifika fonologiska förmågor påverkas och övervaka terapi-baserade förbättringar .

Chipper Chatt

Chipper Chat är en uppsättning magnet -baserade spel som erbjuds av Super Duper Publikationer . En flishugg Chat utspelar ingår 60 separata spelplaner och erbjuder fem matcher för varje fonologiska förmågor . Med dessa spel , en terapeut , förälder /vårdnadshavare eller lärare ger muntlig ljud eller uppgifter för barnet . Barnet lyssnar till vad ljud eller uppgifter produceras, och om de producerar ljudet korrekt eller slutföra uppgiften ordentligt , är de tilldelas magnetiska marker . Spelen övervaka grundläggande områdena oral utveckling och språk såsom stavelse blandning och fonem manipulation .

Smart Chute

Smart Chute är ett spel tillgängliga från Didax lärresurser . Även om systemet fungerar med andra områden såsom matematik , är en fonologi -baserad version av spelet finns . Den grundläggande del av spelet är en plast torn . Barnet infogar en fonologi kort i denna ränna-varje kort har ett språk fråga om det för barnet att svara eller en uppgift att slutföra. När barnet säger svaret eller avslutar språk uppgift , vänder tornet kortet att avslöja svaret , så spelet självrättande . Den ränna är utformad för att stöd med minne minns .

Pantomim

I pantomim spel , lärare, föräldrar /vårdnadshavare eller terapeuter ger visuella och auditiva signaler till barnet att förmedla någon form av känslor , handling eller känsla . Barnet imiterar då eller återger ledtrådar . Till exempel kan le brett och instruktören säga " Happy ! " och få barnet att göra samma ansikte och säga " Happy ! " Ett annat exempel skulle vara en instruktör med hjälp av en leksak telefonen ska göra "kalla " och säger " Hallå? " så att barnet lär sig ett lämpligt språk svar för när någon får ett samtal och förstår hur telefonen används socialt för kommunikation. Barn naturligt pantomim , men i tal /språk terapi är pantomim inriktad på specifika områden av svaghet . Till exempel , om ett barn har problem med att säga "CH " ljud kunde instruktör få ut en leksak tågsätt , säga " Chug-A Chug-A Chug-A Chug-A Chug-A Choo Choo ! " och har barnet försöka kopiera de åtgärder och ljud . I de flesta fall , barnen har så mycket kul att försöka dessa verksamheter att de inte inser att de är i terapi . De ser helt enkelt den guidade pantomim som spelar .

Previous:nothing Next:reaktioner på mucinex

Relaterade artiklar


 • hur man ska behandla hudutslag barnblöjor
 • vänster frontoparietal funktioner i hjärnan
 • tecken och symtom på puppp under graviditeten
 • hur man ansöker om Medicaid för gravida mödrar i al
 • hur att vara frisk och stark med morfar kost
 • mineraloljan förstoppning hos småbarn
 • effekter av livsmedel färg på barn
 • fördelarna med genetisk rådgivning
 • Vilka är farorna med rökt kött under graviditeten?
 • öra veck & hjärtsjukdom
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com