Syftet med andningen hinder

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-01-17
Syftet med andning hinder , som även kallas HLR , visir eller skärm fickor, är att underlätta ett effektivare , steril utföra mun-mot-mun-metoden samt HLR . En första hjälpen- arbetare kan använda denna bärbara verktyg med ena handen och lämnar den andra fri för att hålla offrets huvud för att säkerställa den mest effektiva återupplivning förfarande

Funktion

En första hjälpen- arbetare använder en andning hinder att etablera en tätning runt offrets näsa och mun , vilket är avgörande för att rätta till återupplivning praxis samt att direkt andas i offrets mun via en enkelriktad , sterilt rör . Vissa andas hinder har ett inlopp där en sjukvårdare kan lägga rent syre i mixen för att bättre möjliggöra offrets andning .

Typer

Den mest grundläggande och bärbara godkänd andning barriär är en platt ansiktsmask --- eller ansiktsskydd --- som kan paketeras liten nog att rymmas på en nyckelring . Detta är en tillfällig barriär . En annan typ av andning hinder är pocket mask , som ger en tjockare barriär mellan offrets och räddare ansikten . En ficka Masken är ofta hjärtformade , med den spetsiga sidan utformade för att passa över offrets näsa för att försegla den och den bredare sidan storlek för att passa över munnen. Dessa typer av hinder har ibland ett avtagbart , engångsmunstycke , vilket innebär att andningen röret är alltid steril . Många andas barriärer är utrustade med ett filter som fångar vätskor och sekret för omhändertagande. Andra ficka masker , gjorda för ett enda användningsområde, är helt disponibel .

Funktioner

Den viktigaste egenskapen hos en andning hinder är envägsventilen genom vilka räddaren levererar syre till offret men inte andas någon återlämnande av luft från offret . Detta skyddar räddaren från virus eller bakterier i offrets mun och luftvägar . De masker som har utbytbara filter i andningsslangen att ge offret ett liknande skydd från smittsamma bakterier .

Historia

Den sena Dr Peter Safar , en aktivist för HLR utbildning som grundade Internationella Resuscitation Research Center år 1979 på University of Pittsburgh School of Medicine, uppfann andas barriären masken .

Expert Insight

Samtidigt som Röda Korset första hjälpen och livräddare manualer officiellt rekommendera att räddaren använder en andning barriär när administrerar CPR eller mun-mot-mun-metoden Betonar de att om en ficka mask är inte till hands , skall räddningspersonal gå vidare och ge första hjälpen utan att använda en mask . Detta beror på att risken att förlora ett offer genom att inte ge eller fördröja första hjälpen är långt större än minimal risk för räddaren att fånga en sjukdom från direkt kontakt med offret.

Previous:nothing Next:hur man får familjemedlemmar att acceptera det faktum att du är överviktig

Relaterade artiklar


 • faktorer som orsakar pollen variationer
 • gastropharyngeal refluxsjukdom
 • Digitalt jämfört med akustiska stetoskop
 • tecken och symtom på puppp under graviditeten
 • hur du gör ditt hus friskt igen efter sjukdom
 • hur börja med kontaktlinser
 • farorna med sent klimakterium
 • resurser för misshandlade kvinnor
 • hur sluta doppa
 • skolan matlåda idéer
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com