göra terminal cancerpatienter bekväm

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-01-19
När en person får diagnosen obotlig cancer , att fokus i behandlingen övergår från att bekämpa cancer hålla patienten bekväm . Vissa terminal patienter väljer att stanna kvar på sjukhuset eller i ett hospice inställning , medan andra kommer hem. Det finns många mediciner och verktyg för att hjälpa till att hålla terminalt sjuka smärtfri och att de kan undvika lidande

känslomässiga komfort

Det är lätt att bara fokusera på den fysiska trösta patienter obotlig cancer , men känslomässiga komfort kan bara viktig som den fysiska . När man arbetar med en person som terminal , vara ärlig och undvika att undanhålla information från henne . Försäkra patienten att han kommer att tillåtas att fatta beslut för sig själv så länge han kan göra det och att du kommer att hedra hans önskemål när han inte kan .

Man tror att när en person dör , kan hon höra och förstå vad som händer runt henne även efter att hon inte längre kunna svara. Fortsätt att prata med en patient inte svarar snarare än om honom . Prata med honom , röra honom , titta på filmer med honom eller läsa till sig. Din närvaro kan vara extremt viktigt att den person som även om han inte kan säga så .

fysisk komfort

Schema aktiviteter och besök runt om patientens tillstånd och ökat behov av sömn . En terminal patient kommer så småningom att sova ganska ofta och vägrar att äta eller dricka . Tvinga inte mat eller vätska på honom, men fukta läpparna eller använda läppbalsam för att hålla läpparna fuktiga och förebygga smärtsamma sprickor och klyvning .

Både urin-och avföringsinkontinens sannolikt kommer att bli en fråga som döden närmar sig. Placera disponibla absorberande kuddar under patienten och ändra dem som behövs för att hålla henne ren och torr. Om urin blir mörk eller urinering ovanliga, kan en kateter vara nödvändig för att undvika blockering av urinvägarna. En terminal patienten ofta vänder huvudet mot en ljuskälla som hon börjar få svårt att se, så lämna ljus med mjuka lampor i dem på för henne.

Om andningen blir ansträngd, rulla patienten på hans sida och placera en kudde under huvudet. En andra kudde kan behövas.

Veta när man ska få hjälp

Om en döende person vårdas på sjukhus eller annan anläggning, kommer de flesta av hennes behov tillgodoses. Men om du vårdar en vän eller släkting hemma, vet när man ska ringa för professionell hjälp. Om du har problem med att få medicin till honom, eller om den föreskrivna smärtstillande inte längre verkar fungera, kontakta läkare. Var medveten om att medan pauser i andningen, trasiga andas och gurglande eller rosslande ljud är normala, bör hon aldrig riktigt svårt att andas. Om hon är, ringa en läkare omedelbart, särskilt om hon är medveten om sin kamp och nödställda eller upprörd av det.

Om han faller du kan behöva hjälp att lyfta honom på rätt sätt utan att skada honom eller dig själv. Tveka inte att ringa efter hjälp om du någon gång hamnar i en situation du inte är säker hur man handskas med eller om du blir rädd eller överväldigad.

Previous:nothing Next:gör en Vaporizer hjälpa ett barn med hosta ?

Relaterade artiklar


 • hur man bibehåller en hälsosam hår med hypotyreos
 • Hur själv försäkrade medicinska planer arbete?
 • hur man kan minska din ämnesomsättning
 • Vilka är fördelarna med lanolin?
 • hur ta reda på ditt barns förfallodagen själv
 • tecken och symtom på graviditet i 1: a månaden
 • ISD livmoderhalscancer
 • tecken och symtom på graviditet inom de första dagarna
 • vad är syftet med stetoskop ?
 • ortopediska insatser för fotled smärta
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com