hantering av tidig menopaus

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-01-22
En kvinnas kropp går igenom flera perioder av fysisk förändring under en livstid. En sådan period är klimakteriet , som vanligtvis inträffar när en kvinna går in i medelåldern . Men ibland händer klimakteriet tidigare än väntat. Tidig menopaus kan hanteras på ungefär samma sätt som klimakteriet som inträffar när förväntat , så kvinnor som upplever tidig menopaus bör inte bli modfällda

Support

Support . Klimakteriet kan vara känslomässigt beskatta . Detta beror på klimakteriet orsakar ofta en kvinna att fråga sina roller och värde, eftersom förmågan att få barn är förlorat . Det är också beskatta grund av att familjemedlemmar kan ha svårt att känna med eller för att förstå klimakteriet symtom såsom värmevallningar eller ångest . Nära vänner kan vara ett bra nätverk för stöd till någon vars klimakteriet händer tidigt , eftersom de kan tillåta en kvinna att prata om vad hon upplever som hennes kropp förändras . Om nära vänner inte finns någon anledning , kan kvinnor få stöd från utbildad personal som läkare , terapeuter , eller medlemmar av prästerskapet.

Läkare

Se en läkare . Många av de symptom på klimakteriet , oavsett om det sker tidigt eller när så förväntas runt 50 års ålder , orsakas av att kroppens förändring i hormoner . Hormoner , till exempel bidra till att hålla humöret stabilt , så under klimakteriet , upplevelser en kvinna ofta drastiska humörsvängningar. En läkare kan ordinera behandlingar som kan lindra symtom såsom östrogen tillskott . Även när en kvinna inte behöver behandling för klimakteriet symtom kan en läkare hjälpa kvinnan att förstå vad som händer med henne fysiskt . Detta kan hjälpa kvinnan att känna sig delaktiga och minska ångest som kan ha samband med bristande kunskaper .

kost och motion

Hantera kost väl och motion . När en kvinna går genom klimakteriet , hennes kropp förändras radikalt när det gäller vad näringsämnen , vitaminer och mineraler är nödvändiga för en korrekt mental och fysisk hälsa . Kalcium , till exempel , ofta behöver ökas , och kaloriintaget bör vanligtvis ha minskat . För att hantera tidig menopaus symptom , bör kvinnor äta en mängd olika livsmedel , särskilt de som är rika på protein och essentiella fettsyror . Engagemang i måttlig motion kan också hjälpa , eftersom det har en positiv inverkan på ämnesomsättningen och energi. Försök att motionera minst två gånger i veckan i en halvtimme . Övningarna behöver inte vara på gymmet . En enkel promenad runt kvarteret räknas , liksom skjuta några tunnband på bakgården .

Previous:nothing Next:triglyceridnivåer hos barn

Relaterade artiklar


 • hur man skall bedöma övergrepp mot äldre
 • Det är lätt blåmärken i samband med klimakteriet ?
 • hur Repower ditt immunförsvar
 • Varför skulle en period kom en vecka för tidigt ?
 • träningstips för stressade mammor
 • vad är bundet testosteron ?
 • hur man kan minska din rökning just nu
 • exponering för mögel och mjöldagg
 • hur man memorialize en kär
 • tecken och symtom på bröstcancer
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com