hur man ger en avslappnande fotbad

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-01-17
Fötterna tar mycket av missbruk och det är inte ovanligt att i slutet av dagen dina fötter får inte bara trött, men svullen och värkande . Förutom att vara upp på fötterna under dagen , kan andra saker förvärra problemet , bland annat dåligt passande skor , felaktigt vårdas liktornar och förhårdnader , och dåligt klippta tånaglar . En trevlig varmt fotbad kan en av de bästa sätten att koppla av och fräscha upp dina fötter . Du kan unna dig en fotbadet , eller har någon bjuder på en . Hursomhelst , kommer du vara glad att du gjorde .

Du behöver:
medelstora bassäng
. Handduk.
Foot lotion eller olja.
Epsom salter.
Tånagel Clippers.
Pimpsten.


1.
Om dina tånaglar måste trimmas, skulle det vara en bra tidpunkt att göra detta innan fotbadet. När toennails bli mjuk det är svårare att göra. Använd tånagel NAGELKLIPPARE att trimma naglarna, inte sax. Vad du inte kan nå eller inte kan se, lämna ensam. Klipp tvärs över, sedan försiktigt fil för att jämna till kanterna.
2.
Fyll en medelstor bassäng med varmare vatten för att täcka åtminstone till anklarna (ca en liter eller mer). Bassängen bör vara tillräckligt stor så att hela foten kan vila blankt på botten. Var medveten om att personer med vissa medicinska sjukdomar som diabetes kan inte känna temperatur samt på huden, så gör inte vattnet för varmt.
3.
Placera personen i en bekväm position så deras fötter inte är för små. Fot suger kan göras med den personen antingen sitter eller ligger, så länge de är bekväma.
4.
Tillsätt ca  u00BD kopp Epsom salter i vattnet. Epsom salt , som faktiskt är magnesiumsulfat kristaller , är en stor fotbadet produkt , bra för avslappnande muskler och dra gifter från kroppen
5
Blötlägg fötterna i minst 10 .-15 minuter för att ge tid för huden att mjukna och för att lossa torr flakey hud .
6 .
Använd en pimpsten för att försiktigt ta bort döda hudceller på hälarna och på sidorna av fötterna. Försök att köpa en som har ett handtag , som gör det lättare . Gnugga inte för hårt när du använder en pimpsten , eftersom detta kan orsaka sprickor i huden .
7 .
Pat fötterna torra med en handduk . Var noga med att torka fötterna väl , speciellt mellan tårna .
8 .
Massera fötterna med en fot lotion eller olja som mineralolja eller babyolja . Massera försiktigt fötter med båda händerna. Använd symmetriska , roterande rörelser . Torka bort överflödigt lotion eller olja med en handduk .

tips och varningar


 • Diabetiker och personer med perifer cirkulation problem bör ha sina tånaglar klippta av en fotvårdsspecialist . Oavsiktlig styckningsdelar i huden kan ställa in en infektion .


 • Previous:nothing Next:Syftet med andningen hinder

  Relaterade artiklar


 • hur man kan behandla symtom på laryngit
 • molekylär kloning definition
 • hur bysten bebisen vikt
 • hur man kan känna energisk
 • hur man undviker att få förhållandet vikt
 • vikten av att hand sanitizer
 • Vilka regler och föreskrifter för FMLA i Pennsylvania ?
 • könsskillnader i risk narkotikamissbruk och behandling
 • kattsand lådor & graviditet
 • vad som orsakar hårväxt på mage ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com