neti pot tips

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-01-28
En neti potten är en liten plast eller keramik kruka med pip som liknar en miniatyr tekanna . Det används för nasal bevattning , en process som inbegriper rengöring av sinus passager . Nässköljningskannorna har använts av österländska kulturer i århundraden , men har nyligen vunnit popularitet i USA . Syftet med en Neti pott är att spola ut skräp och överflödigt slem från sinus cavity med en lösning av varmt vatten och salt . Nässköljningskannorna är mycket hjälpsamma för personer som lider av kroniska bihåleinflammation och allergier .

Korrekt användning

nässköljningskannorna finns på många hälsokostbutiker, liksom apotek .

Med hjälp av en neti potten är mycket enkel , men det gör ta lite övning att vänja sig . Den mest grundläggande receptet för Neti pott lösningar omfattar bara salt och vattnet . Blanda en tesked salt med en pint varmt vatten i Neti potten . Sätt pipen i Neti potten i ena näsborren , så att den bildar en säl . Luta dig framåt över diskbänken och luta ner huvudet . Sakta lutar Neti potten så att vattnet rinner in i näsborren . Inom några sekunder kommer vattnet rinner ut ur den andra näsborren . Koppla av , och vet att du är i kontroll över hur snabbt vattnet strömmar . Om du känner att du får en chef rush från vattnet , långsamma flödet från Neti potten . Upprepa med varje näsborre tills Neti potten är tom .

nässköljningskannorna kan användas säkert två gånger om dagen , och är lätt att integrera i din morgon och kväll hygieniska rutiner .

Tillämpa god Salt

Även om det är acceptabelt att använda vanliga bordssalt Är salter som gjorts speciellt för användning med nässköljningskannorna föredra . Bordssalt är inte rent och kan potentiellt orsaka irritation , medan salter avsedda för nasal bevattning är tillverkade av högsta kvalitet, kommersiella salt . Leta efter neti potten salter som inte är iodized och innehåller inga konserveringsmedel, tillsatser eller klumpförebyggande medel . Särskilda salter gjorts för Neti potten ofta är mindre än $ 5 , beroende på storleken av paketet , och en god investering.

bakpulver

bakpulver kan läggas till din neti potten för att skapa en lösning som är nära pH-balansen i din egen kroppsvätskor . Lägg en matsked salt och en matsked bakpulver i en halvliter varmt vatten . Använd denna lösning i din neti potten att förbättra lösningens förmåga att lösa upp slem i sinus håligheter .

Previous:nothing Next:tillförlitlighet preventivmetoder

Relaterade artiklar


 • hur du hittar en husläkare
 • livsförlängning tekniker
 • hur renovera badrum för funktionshindrade och äldre
 • hur man tränar säkert under sin graviditet
 • bra pension platser i North Carolina
 • hur du hittar den bästa kräm ögat skrynkla
 • hur man kan minska kostnader för läkarvård när underinsured eller oförsäkrade
 • hur man säger nej till teen sex
 • hydroklortiazid och amning
 • effekten av digoxin på ett ofött barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com