triglyceridnivåer hos barn

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-01-22
Triglycerider är naturligt förekommande fetter och en av kroppens viktigaste energikällor. Medan avgörande för processen för metabolism, ett överskott av triglycerider i blodet orsakar ett tillstånd som kallas hypertriglyceridemi --- en viktig riskfaktor för hjärtsjukdom

Identification

Barn ofta inte visar några symptom på hypertriglyceridemi. Det finns dock ett starkt samband mellan fetma och höga triglycerider hos barn. Livsmedel som innehåller mycket socker och enkla kolhydrater, som läsk, juice, bakverk och godis, ha en uttalad effekt på triglycerider. Brist på motion är en annan faktor som kan öka triglycerider. Lipidnivåer påverkas också av flera villkor, bland annat diabetes, njursjukdom och hypotyreos.

Betydelse

Det finns ett stort fokus på triglyceridnivåer hos vuxna, barnläkare ofta förbiser faror vid förhöjda triglycerider hos barn. Tecken tyder på att höga triglyceridnivåer hos barn och ungdomar är en prediktor för hjärtsjukdom risk under senare år. A 2009 Cincinnati Children's Hospital Medical Center studie visade att 37 procent av sjukdom vuxna hjärta offer hade förhöjda triglyceridnivåer som barn. Dessutom har barn med höga triglycerider mer benägna att ha osäkra triglyceridnivå som vuxna.

Test

triglyceridnivåer mäts genom ett enkelt blodprov som kallas lipid profil. Detta test mäter även andra hjärt sjukdomsriskfaktorer, inklusive totalkolesterol och low-density lipoprotein (LDL). Enligt National Heart , Lung and Blood Institute , barn 2 år eller äldre ska erhålla en lipidprofilen om de har en familjehistoria av tidig hjärtsjukdom eller har minst en förälder med betydligt förhöjda kolesterolvärden eller triglyceridnivåerna. En hälsosam triglyceridervärden hos barn är under 150 mg /dL .

Förebyggande /Lösning

Att upprätthålla en hälsosam kost och ett regelbundet program för motion är det första steget mot att sänka triglycerider hos barn . Tillskott med fiskolja har också visat sig vara fördelaktig . En studie utförd på Barnens Heart Center fann att triglyceridnivåer hos barn och tonåringar med betydande risk hjärtsjukdom faktorer sjönk 32 procent efter 12 veckors fiskolja tillskott och anslutning till en kost rik på protein, grönsaker och frukt.

Överväganden

Vissa barn har en ärftlig form av förhöjt kolesterol och triglycerider som kallas genetisk hyperlipidemi. Dietary ändringar och fiskolja tillskott får inte vara effektiva för att minska triglyceridnivåer hos dessa patienter. Vissa läkare rekommenderar att man använder statiner hos barn äldre än 10 när livsstilsförändringar misslyckas att förbättra blodfettssänkande har dock de långsiktiga effekterna av statiner hos barn inte väl studerat.

Previous:nothing Next:graviditet vårdmöjligheter

Relaterade artiklar


 • hur ta reda på om du har radon
 • normal apoptos
 • hur man kan främja hälsosamt långt som åldrande
 • hur man använder DMSO kräm / hypericum
 • natriumbikarbonat under graviditeten
 • Vilka är riskerna med att använda örondroppar i ögat?
 • NuvaRing problem
 • hur man får tillbaka i form efter tips graviditet kost
 • Graviditet: hur man kan påskynda arbetskraft
 • perimenopausal testosteron
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com