Parkinsons & alternativ behandling

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-02-23
Parkinsons sjukdom uppstår när det finns en brist på dopamin i hjärnan , som orsakas av hjärnskada celler , enligt Mayo Clinic . Forskare arbetar med att lära sig mer om orsakerna till detta tillstånd , men genetiska förändringar och exponering för toxiner kan spela en roll . Symptom på detta tillstånd kan omfatta okontrollerade skakningar , minskad frivilliga muskelrörelser , förlust av balans och förändringar i kroppshållning . Parkinsons alternativa behandlingsmetoder kan ge symtomlindring , enligt Mayo Clinic .

Kosttillskott

Människor med Parkinsons sjukdom har låga nivåer av enzym Q10 i kroppen . Tidskrävande coenzym Q10 kosttillskott kan hjälpa till att lindra symtom som Parkinsons sjukdom , enligt Mayo Clinic . Dessa kosttillskott finns på de flesta livsmedelsbutiker och apotek . Innan någon ny tillskott , tala med din läkare. Kosttillskott har potential att interagera med receptbelagda läkemedel .

kost förändringar

Att äta en kost rik på grönsaker , frukt och fullkornsprodukter kan förhindra symtom som förstoppning hos patienter med Parkinsons sjukdom , enligt Mayo Clinic . När du lägger fiberrika livsmedel till din diet , se till att göra det gradvis för att förhindra uppblåsthet och mage kramper .

Enligt National Parkinsons Foundation , kan en medelhavskost har också vissa fördelar . Denna diet är inriktad på att äta enkelomättade fetter, sötvattensfisk , antioxidant rika livsmedel , och skära ut mat med hög transfetter . Äta en kost rik på antioxidanter tros förhindra fria radikaler i kroppen, som har kopplats till celldöd.

Tai Chi

Parkinsons sjukdom kamp med balans och koordination allteftersom sjukdomen fortskrider. Tai chi är en övning som har sitt ursprung i Kina och fokuserar på att använda långsamma rörelser för att förbättra balans och flexibilitet. Yoga är en annan metod som fokuserar på ökad flexibilitet och balans.

Akupunktur

Akupunktur kan hjälpa patienter med Parkinsons sjukdom återställa balansen, enligt National Parkinsons Foundation. Denna praxis har utvecklats över 2000 år sedan i Kina, och fokuserar på att återställa flödet i kroppen. Tiny nålar förs in i särskilda punkter i kroppen för att förbättra balans och ge tillfällig lindring av skakningar och stelhet.

Previous:nothing Next:medicinering alternativ för en C-sektionen

Relaterade artiklar


 • sleepovers & sängvätning
 • hur man helt föryngra din kropp
 • hur man rengör väl vattensystem
 • hur bli gravid snabbt och säkert
 • personlig hemvård produkter för funktionshindrade
 • hur man hanterar tight förhud
 • genetisk testning för graviditet
 • ledande vårdgivare tullar
 • hal elm för baby eksem
 • vad är kapillär blodsocker?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com