ägglossning preventivmedel

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-02-27
Spåra en kvinnas ägglossning en bra teknik att lära sig för par som vill öva naturlig födelsekontroll. Genom att övervaka tre faktorer-vakna temperatur , enhetligheten i livmoderhalsen och placeringen av livmoderhalsen-en kvinna kan få en bra uppfattning om när hon har ägglossning. Detta kommer att hjälpa henne precisera vilka dagar i varje månad hon sannolikt är bördig och därför bör antingen avstå från sex eller använda andra former av preventivmedel , om hon inte vill bli gravid

Du behöver : .
Förångaren .
Vatten.
Växtbaserade oljor (tillval) .

Waking Temperatur

Kvinnan ska spåra hennes vakna temperatur varje dag för att hjälpa henne hitta sin ägglossning datum . Enligt Tony Weschler bok , " Ta ansvar för ditt Fertilitet , " temperatur inte ensamma kan varna för att en kvinna är på väg att ägglossning , men den kan tala om för henne när hon redan har . För att göra detta , kommer hon att behöva en basal termometer kroppstemperatur, en digital termometer som läser till tiondels grader . Ta din temperatur muntligen första sak varje morgon , innan det blir ur sängen . Varje dag är temperaturen i ett diagram , och göra en ny tabell för varje månatlig cykel . En cykel börjar den dag din menstruation börjar , och slutar den dag din nästa mens börjar . När du har spelat in en hel månad av temperaturer , bör du märka två faser av din cykel . I den första fasen , temperaturen är lägre , och i den andra fasen , de är högre med minst 2 grader . Ägglossningen sker på en av de dagar innan temperaturen går upp . Men måste du spåra andra indikatorer för att hitta din ägglossning dagen innan det händer .

livmoderhalssekretet

Under din cykel , kontrollera livmoderhalsen vätska , som du kanske vet så flytningar , och spela in dess kvaliteter . När du är på topp fertilitet , utsöndrar en kvinnas kropp en mycket smörjande livmoderhalsens sekret som är konsekvensen av äggvita . På andra ställen i hennes cykel , kan hon märka en torktumlare , spröd eller lotion-liknande slem . Det är äggvitan kvalitet slem som skulle komma runt ägglossningen , då hon är som mest fertil . Det bör sammanfalla med tiden precis innan hon temperatur skift .

Cervikal Position

Det tredje tecknet att övervaka att veta om en kvinna är på topp fertilitet är läget för henne livmoderhalsen . För att göra detta , kontrollera livmoderhalsen en gång om dagen efter din period är över . Den bästa tiden att göra detta är efter duschen , eftersom händerna blir rena . Den idealiska positionen för att kontrollera läget på livmoderhalsen är en hukande ställning . Sätt in långfingret i slidan tills du känner din livmoderhals . Kontrollera att se om den är fast eller mjuk , om det är högt eller lågt i slidan , oavsett om det är stängd eller öppen och om det är våt eller torr . Runt ägglossningen bör det mjuka, fina , öppna och blöta.

sätter ihop

Att träna preventivmedel genom att spåra ägglossning , titta på diagrammet för att vakna temperatur , livmoderhalsslem kvalitet och cervikal position . Identifiera de dagar du är fertil och undvika oskyddat samlag , eller att avstå helt , under de dagarna . Potentiellt fertila dagar börjar vanligtvis minst fem dagar efter att en kvinnas slut, när hon börjar upptäcka våt livmoderhalsen . Efter hennes temperaturen förblir hög under tre dagar, bör sin fruktsamma period vara över . Genom att spåra alla enskilda tecken , bör du ha en god uppfattning om när du har ägglossning .

Previous:nothing Next:korrekt användning av en rullstolslyft

Relaterade artiklar


 • hur man kan hjälpa barn med motoriska
 • återandningssystem metoder
 • kalium jod använder
 • är HRT ok för kvinnor i tidig menopaus ?
 • reaktioner på mucinex
 • slem bakterier brunnsvatten sjukdom
 • hur man rengör uppstoppade djur efter att någon är sjuk
 • hur man be om medicinsk rådgivning
 • natriumbikarbonat under graviditeten
 • hur ta hand om en döende äldre
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com