Vad innebär det att vara 60 procent utplånas?

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-02-14
Utplåning är en del av födelseprocess som anger hur långt eller brett livmoderhalsen har vidgade före leverans. Under förlossningen, mjukar upp livmoderhalsen sakta och vidgas när barnet sjunker lägre och lägre i förlossningskanalen. En annan term för utplåning är livmoderhalscancer gallring. Processen följs av numerisk procentsatser. Den utplåning processen kan börja flera veckor innan den faktiska leveransen

Förståelse Utplåning

Innan födseln är en kvinnas livmoderhalsen tjockt och lång. Det förkortar och tunnar som frisättningsmetoder. Detta är vad som menas med utplåning. Som en kvinnas livmoderhalsen vidgas att acceptera leverans av ett barn, är "proppen" som tätar livmodern från den yttre miljön släppts. Utbudet av utplåning står mellan 0 procent och 100 procent. När 100 procent utplåning nås, är barnet redo att födas.

Utplåning, Station och Utvidgning

Utplåning, station och utvidgning är alla termer som en blivande modern får höra under de kommande veckorna minuter före leverans, men de betyder olika saker. Utvidgning är en term också i samband med livmoderhalsen , och det mäts i centimeter , från noll till 10 . Station syftar på hur långt ner i förlossningskanalen barnet har rest och mäts från -3 till +3.

60 procent Utplåning

En kvinna som når 60 procent utplåning är en vars barn har börjat att stiga ned i förlossningskanalen . Vid denna punkt är livmoderhalsen inte helt tunnas ut men är mer än halvvägs till den punkten . I detta skede kan mamman eller kan inte vara i arbete . Det beror på andra faktorer , inklusive utvidgning , och huruvida detta är en första eller andra barn . En kvinna kan vara 60 procent utplånas men inte vidgade, men den goda nyheten är att födelseprocess har börjat. Varje kvinna är unik, och som de flesta mödrar vet kommer bebisar kommer när de är bra och klar.

Previous:nothing Next:influensa dimma vs influensa skott

Relaterade artiklar


 • fysisk och kognitiv utveckling av småbarnsfostran
 • Hur vet jag när min mjölk har torkat upp ?
 • vad är korttidsminne ?
 • DNA- test för eventuell sjukdom
 • depression i en 6 - årig
 • tecken och symtom på en falsk graviditet
 • Medicare Part C vs Medicare Tillägg
 • effekterna av elektromagnetiska fält strålning om småbarn
 • Hur form bandmaskar hos människor ?
 • hur man skapar en sätesbjudning att vända
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com