alternativ för äldre att bo i sina egna hem

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-02-24
Vissa äldre vill hellre leva i sina egna hem när de blir äldre istället för att flytta in i en hemtjänst anläggning , ett vårdhem eller ens hem av en familjemedlem . Oavsett om en äldre person bor ensam eller kräver hemvård på en daglig basis , finns det några alternativ som tillåter honom att leva i sitt eget hem

Ändringar av Home

göra ändringar i hemmet för att förhindra olyckor . Släng gamla mattor som kan bli hala och orsaka ett fall. Lägg ner halkfri mattor i korridorer och andra delar av huset där de behövs . Öka belysning för bättre sikt under nattimmarna . Installera Handräcke i badrummet och i sovrummen . Bredda dörrar för enklare åtkomst med rullstolar, rollatorer och käppar . Överväga att installera en ramp som kan vara lättare att gå upp och ner än en framsida och baksida steg . Arrangera möbler för lätt rörlighet i hela hemmet . Håll korridorer fria från skräp för att förhindra att äldre person från att snubbla .

Hemsjukvård

Forskning hemmet sjukvården i området . Beroende på behoven hos äldre person, kan en följeslagare vara allt som behövs . Denna person kan komma in i hemmet dagligen eller till och med en eller två gånger i veckan . Följeslagare kan spendera några timmar med den äldre , läsa för henne , ta henne till ett läkarbesök , gör lätt hushållsarbete eller ens bara sitta i närheten och titta på en film med henne . Sjuksköterskor och omvårdnad hjälpmedel finns också att gå in i hemmen. De kan hjälpa de äldre bada , ge nödvändiga mediciner , utföra grundläggande sjukgymnastik med personen och även erbjuda samtal under hela besöket. Gör en säkerhetsprövning om du använder en enskild person för denna tjänst . Mest hälso-och sjukvård företag bedriva sin forskning på de anställda .

Vänner och familj

Delegera familj och vänner är villiga att stanna till och kolla på den äldre personen . För en äldre person som vill bo i sitt eget hem , fungerar detta alternativ bra när alla platser i att hjälpa till . Om hon har möjlighet att flytta från rum till rum , har ett bra minne och kan ta grundläggande hand om sig själv utan att skada sig själv eller andra , kan detta alternativ arbete . Skriv ut ett dokument där namn och telefonnummer till varje person stannade till för att kontrollera om den äldre personen . Inkludera datum och tid när varje person bör anlända till hemmet . Låt varje person checka in med nästa delegat för att besöka den äldre personen . Varje volontär ska se mediciner görs på rätt sätt, är en hälsosam kost följs och nödvändiga hygien tas om hand på en daglig basis . Grupp eller hemma levererade måltider är ett alternativ också .

Previous:nothing Next:hur man kan bli av milier gupp

Relaterade artiklar


 • hur man använder DMSO kräm / hypericum
 • Varför människor har svettiga händer ?
 • hem rättsmedel för ett barns hosta
 • hur man kan minska ditt barns exponering för kvävning
 • kan du bli gravid på din period ?
 • effekterna av svampen
 • Vad betyder bokstäverna i slutet av min Medicare antal betyda ?
 • amning och förlossningsdepression
 • NACK genomskinlighet test faktorer
 • hur man undviker problem med din nyfödda hälsa
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com