det bästa sättet att sätta i kontakterna

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-02-07
Sätta kontaktlinser blir lättare med tiden , men det finns alltid små irritationsmoment som kan påverka dig på en viss dag . Ibland kan du sätta misstag dina linser i bakåt , eller så vik över i ögat . Sedan finns det de gånger då du inte inser att en ögonfrans har fastnat på linsen och det irriterar ögat hela dagen . Men om du följer dessa enkla steg när du sätter dina linser i varje morgon , kan du eliminera dina elände kontaktlinser och se klart hela dagen .

Håll linser ren

Om dina kontakter är smutsiga , är du automatiskt minskar din investering för att hjälpa dig att se klart , och ännu viktigare, du riskerar att smittas av en allvarlig ögoninfektion .

Innan du ens placera ditt finger i din kontaktlins fall och gröp ur dina kontakter , tvätta händerna . Ta sedan ut din kontaktlins , placera den i handflatan och spruta nog linsvätska ( ungefär lika stor som en krona ) på objektivet för att göra en liten pöl i handen . Gnugga linsen försiktigt i handflatan med pekfingret i den andra handen att ta bort partiklar som kan ha samlats på ditt objektiv . Först då går att sätta linsen i ögat .

Efter denna reningsprocess varje morgon kommer att lämna dina ögon tydligt och irritation gratis . Dessutom , se till att rensa ut ditt fall kontaktlins minst en gång i månaden . Bara skölj locken på fallet med med varmt vatten. Sitt dem på ditt badrum handfat eller någonstans utom räckhåll lufttorka .

Korrekt placering

När dina linser är rena , är du redo att sätta dem i dina ögon . Börja med att placera linsen på pekfingret (eller den finger du är mest bekväm med ) . Håll kontaktlinser mot ljuset och se till att linsen är konkav , vilket innebär rundhet i linsen bör röra fingret och fälgen bör böjd uppåt . Annars kommer din kontaktlins vara ut och in och mer benägna att irritera ögat och faller ut med lite provokation .

Sätta i linserna

När du är säker på att du har kontakten på höger sida , använda andra handen för att hålla ögonlocket öppet . Om du blinkar för mycket , riskerar du knackar kontakten ner med dina ögonfransar . När dina ögonlock är stadig , föra fingret med kontakten på den mot ögat . Vänd dina ögon till vänster och placera kontakten på den vita av ögat . Vänd sedan dina ögon på framsidan och skjut försiktigt kontakten på din elev . Lyft fingret för att se till att kontakten kvar på ögat . Om den gör det , sedan gå vidare till nästa ögat . Om inte , placera fingret tillbaka för att få kontakt för att stanna . Du kan behöva att blinka några gånger när kontakten är på ögat för att jämna den och avlägsna eventuella luftbubblor att kan ha bildats .

Previous:nothing Next:bedömningsteknik i familjerådgivning

Relaterade artiklar


 • fördelarna med genetisk rådgivning
 • hur du kategoriserar aktiviteter för talträning
 • gör ett hysterosalpingogram ont
 • NACK genomskinlighet test faktorer
 • hur man skapar en sätesbjudning att vända
 • tecken och symtom på en falsk graviditet
 • hur man hanterar en tidigare rutin för en bättre dag
 • målarbete för pensionärer
 • hur man översätter effektivt föräldrarnas kunskaper i klinisk praxis
 • Hur är röntgen till hjälp?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com