dietdrycker & graviditet

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-02-02
Även om du ska ha sunda matvanor hela tiden, detta är särskilt viktigt under graviditet. De friskare du är, kommer hälsosammare ditt barn att vara.

Men om du älskar lightläsk och kan inte föreställa mig att behöva ge upp det hela, här är några riktlinjer för ingredienserna i diet soda och hur de kan påverka ditt barn. Du kan sedan bestämma om du bara behöver dra ner på din diet soda konsumtion eller sluta dricka det helt medan du är gravid

Aspartam

lightläsk nästan alltid är onaturligt sötad. Ett konstgjort sötningsmedel de kan innehålla är aspartam, som marknadsförs under varumärket NutraSweet. Aspartam består av två aminosyror, som är de byggstenar som bildar protein. En av dessa är fenylalanin. Kroppen smälter aspartam på samma sätt som med alla andra typer av protein.

Eftersom aspartam innehåller fenylalanin, om du lider av fenylketonuri eller PKU, måste du undvika aspartam. PKU tillåter inte kroppen att bryta ner fenylalanin som det ska. Detta sätter dig och ditt barn i riskzonen eftersom fenylalanin i höga halter kan skada bebisen i magen. Annat än detta är dock aspartam i måttliga mängder anses säkert för användning under graviditet.

Sackarin

Sackarin är ett annat konstgjort sötningsmedel som används i kost läskedrycker. Det är den ingrediens i socker ersättningsprodukt Sweet 'N Låg. Det har upptäckt att sackarin orsakar fosterutveckling avvikelser samt missbildningar i laboratorieråttor, ytterligare, men fungerar som ett cancerframkallande eller cancerframkallande ämne i laboratorium råttor. Du kan göra klokt i att hålla sig borta från sackarin produkter helt och hållet under graviditeten.

Sukralos

Marknadsförs under varumärket Splenda, faktiskt Sukralos framställs från socker och används i dietdrycker. Tre kloratomer ersätts för tre väte och syre grupper hittades i sockermolekylen, bildar en mycket stabil produkt som kan användas för sötning.

Sukralos anses säkert för användning både före och under graviditeten och efteråt av ammande mödrar. Men du och din läkare bör diskutera dina matvanor, inklusive det faktum att du använder sukralos eller konsumera produkter som innehåller det. På detta sätt kan du och din läkare formulera en diet plan som skall ge rätt kost för dig och bebisen i magen .

Koffein

Koffein fungerar som en stimulerande , vilket betyder att den får ditt blodtryck och hjärtfrekvens att öka . Det är inte bra att uppleva vare sig symtom medan du är gravid. Koffein fungerar också som ett diuretikum , vilket betyder att det gör att du måste kissa oftare . Detta kan orsaka att kroppen vätska för att bli farligt låg , och du kan drabbas av uttorkning .

Koffein passerar genom moderkakan och når ditt barn. Så även om du kanske kan hantera de många läsk du förbrukar under dagen, kommer ditt barn inte att kunna. Dess metabolism är inte helt könsmogen och kommer inte att behandla koffein som det ska. Koffein kan också ändra ditt barns sömn mönster och hur mycket det rör sig under senare delen av graviditeten. Detta kan hålla både dig och ditt barn från att få den vila du behöver för din hälsa.

Överväganden

Gör din egen uppfattning om huruvida att minska eller helt skära ut lightläsk under graviditeten, men kom ihåg att hålla din läkare informeras om alla dina matvanor. Även titta på biverkningar från något av ovanstående. Du kanske inte kan tolerera dem också under graviditeten som du skulle annars.

Previous:nothing Next:normer för kompetens för sjuksköterska och barnmorska förskrivare

Relaterade artiklar


 • normal apoptos
 • pediatrisk inmatningsrör information
 • hur man kan öka sperma
 • barn och sura uppstötningar
 • hur man från rullstolen till en stol
 • hur man bestämmer barnet kön utan ultraljud
 • exteriör fotled smärta
 • hur man ska behandla smärta graviditeten ben
 • tillfälliga och kroniska hypertoni
 • hur man kan hjälpa ett barn som kväver
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com