hälsporre hos barn

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-02-20
Hälsporre hos barn kan vara oerhört smärtsamt. En hälsporre är en extra tillväxt av kalcium på undersidan av hälbenet. Heel smärta kan vara ett resultat av övervikt, dålig biomekanik (gå, gång) eller från att bära dåligt utformade skor. Hälsporre är relativt ovanligt hos yngre barn, men kan vara vanligare hos äldre barn eller barn som är extremt atletisk. Smärta från hälsporre kan vara invalidiserande och resulterar i begränsning av användningen av foten

Om

hälsporre är resultatet av överskjutande kalcium avlagringar på undersidan av hälbenet. Ofta är resultatet av belastning på muskler, senor och ligament som ansluter foten mot underbenet, enligt Kalifornien Podiatric Medical Association. Hälsporre är vanligare hos personer som är extremt atletisk och delta i idrotter som fotboll, spår eller tennis, som kräver en hel del springa och hoppa. Hälsporre kan också vara gemensamma för individer som är feta eller överviktiga.

Detection

Även smärta är den främsta metoden för att fastställa huruvida hälsporre förekommer hos barn, är en X-ray vanligtvis krävs också. Enligt hälsporre Behandling Organisation, sporrar hälen hos yngre barn är relativt sällsynta. Men om ett yngre barn deltar i idrott eller lider av fetma, då en läkare kommer att vara mer benägna att överväga hälsporre som källan till problemet, om ett barn har för stor eller ovanlig hälen smärta.

Plantar Fasciitis

En av de diagnoser som en läkare kan utesluta är plantar fasciit. Detta är ett tillstånd där plantar senan som löper längs undersidan av foten har blivit inflammerad och öm. Enligt bättre hälsa kanalen, kan detta villkor vara mycket smärtsamt och kan uppvisa symtom som liknar hälsporre, inklusive extrem smärta när man går, speciellt i hälen området.

Behandling

Enligt hälsporre Behandling Guide, sporrar behandlingar för häl omfattar biomekaniska insatser som höjer hälen med en insats, lindra en del av stressen på hälen. Andra behandlingsinsatser förskrivas antiinflammatoriska läkemedel , kirurgi och chockvågen terapi . Ortopediska specialister rekommenderar ofta minst invasiv metod först, till stor del beroende på intensiteten av hälsporre problemet . Podiatrister kan rekommendera att sko skär användas för att ge extra stöd i barnets skor och arbetsterapi för att förbättra promenader eller gångstil att undvika ytterligare skador på ben och fot . I vissa fall kan operation rekommenderas att ta bort sporrarna .

Förebyggande

Huvudlinjen förebyggande är att bära rätt passande skor som har stötabsorberande sulor och klackar stöd. Bättre hälsa Kanal rekommenderar att pröva skor regelbundet och kasta ut och ersätta alla skor som har slitna klackar. Också bära skor skär som har professionellt passar till fötterna. Slutligen värms upp ordentligt och stretcha ligament, muskler och senor innan de utövar eller deltar i ansträngande aktiviteter som kräver promenader, löpning, hopp eller stående.

Previous:nothing Next:Hur berätta om du är sjuk från mögel i ditt hus

Relaterade artiklar


 • hur man använder ett hem generator ozon bänkskiva för rengöring
 • faktorer som orsakar pollen variationer
 • Varför skulle en period kom en vecka för tidigt ?
 • mineralolja för barn
 • allergi behandling under graviditet
 • hur man använder hCG kost för levern hälsa
 • Vad är normal estradiolnivåer?
 • hur man kan bli av med löss snabb
 • Graviditet: hur man kan påskynda arbetskraft
 • hur noggrant kontrollera ditt blodsocker
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com